dimecres, 20 de maig del 2015

Pastís mousse de xocolata

Aquesta mousse no porta ou i, per fer-la més lleugera, una part de la nata ha estat substituïda per iogurt, de manera que té molt de gust de xocolata però no és gens empalagosa. Fresqueta està boníssima...!




La història d'avui:

Una parella jove i el seu nen petit seuen a un banc del parc. De sobte, ell s'aixeca i comença a caminar sense mirar enrere. Ella, mocador al cap, faldilles fins als peus, agafa al petit per la mà i el segueix mansament. A uns cinquanta metres, per fi, ell es gira i els espera una mica, però torna a marxar sol, al davant. Ai, xicot, una mica més de dolçor no et faria cap mal!





I la recepta:

El pastís mousse de xocolata sí que n'és, de dolç. I ja saps que la xocolata s'ha guanyat la fama de fer-nos posar de bon humor... Per cert, hi ha algú a qui no li agradi la xocolata?


Per a la base necessitaràs:

15 galetes
60 gr. de mantega 

Per a la mousse necessitaràs:

10 fulles de gelatina
1/2 litre d'aigua freda
2 iogurts naturals
125 gr. sucre
100 gr. xocolata de cobertura
100 ml. de llet
200 ml. de nata per muntar
Perles blanques de sucre per decorar

Un motlle desmuntable de 16 cm. de diàmetre



Primer que res en faràs la base:

  • Tritura les galetes fins reduir-les a gairebé pols. Si no ho has fet mai, mira't el post Base de galeta i mantega, on t'ho explico amb més detall. 





  • Fes fondre la mantega 1 minut al microones (o bé la fons en un cassó posat al foc baixet) i barreja-la fora del foc amb la pols de galetes fins a formar una pasta amb la que cobriràs tota la base del motlle, aixafant-la bé amb el cul d’un got o amb una cullera perquè quedi ben compacta i del mateix gruix a tot arreu.
  • T'ha de quedar un aspecte semblant al de la foto.


  • Deixa-ho refredar sense treure-ho del motllo i després posa el motllo a la nevera.

Si vols descansar, ara és el moment, perquè després hauràs de treballar fins al final sense parar...



I ara ja pots dedicar-te a fer la mousse:
  • Bat la nata fins que estigui ben muntada i guarda-la a la nevera perquè la faràs servir al final. Si no saps com muntar la nata clica aquí i ho veuràs.



  • Posa a remullar les 10 fulles de gelatina en el mig litre d'aigua freda. S'han de remullar durant 5 minuts com a mínim.


  • Escalfa al foc baixet la llet amb la xocolata trencada a trocets, remenant tota l'estona fins que la xocolata estigui completament desfeta. També ho pots fer al microones, 30 segons i remenar, 30 segons més i tornar a remenar i així fins que estigui desfeta. Compte que la xocolata té una perversa tendència a voler-se cremar, tant al foc com al microones!


  • Escorre les fulles de gelatina prement-les amb la mà perquè llencin tota l'aigua i posa-les dins de la xocolata calenta, sense por, però amb el foc apagat. Remena-ho bé fins que no hi quedi cap grumoll. Insisteix a remenar, mig minut més pot ser la gràcia. 
  • Bat els iogurs amb el sucre, afegeix-hi la xocolata desfeta i bat-ho una mica més fins que la barreja quedi ben integrada.



Ara treballaràs a mà:
  • Incorpora suaument a la barreja la nata que tenies a la nevera, amb moviments circulars de dalt a baix. Aboca-ho dins del motlle on hi tens feta la base, i col·loca-ho a la nevera una hora, decora-ho amb les boletes i torna-ho a posar a la nevera fins completar tres o quatre hores, millor encara si s'hi està més temps.
  • Desemmotlla el pastís mousse de xocolata un moment abans de servir.




Trucs:
  • Les galetes poden ser del tipus maria, tostarica o digestive, al teu gust.
  • Per triturar les galetes, ho pots fer amb el minipimer, el vas triturador, el molinet de cafè de l'àvia o bé posant-les dins d'una bossa o drap net i picant-les amb la mà del morter.
  • Unta el motlle amb una mica de mantega perquè et faciliti el desemmotllat, encara que el motlle sigui de silicona.
  • Si no tens un motlle desmuntable et costarà bastant més desemmotllar el pastís. Ei, però no és impossible, eh?

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada