dimecres, 23 de març del 2016

Pastís de Philadelphia light amb pinya, sense forn

Fresc, dolç, amb poques calories... I sense forn! El faràs en un pim-pam i durarà encara menys si el comparteixes amb els amics





La història d'avui:

M’han regalat una rosa, vermella i perfumada. Ha estat un regal inesperat, d’aquells que venen sense que sigui cap dia especial, d’aquells que et fan sentir alegria, així, perquè sí. M’ha agradat que me la regalessin, tot just una ponzella que es començava a obrir. L’he posada en aigua i me la vaig emportant d’habitació en habitació, més presonera del seu perfum i del seu significat del què vull reconèixer...




I la recepta:

Si fas servir un motlle de 15 cm. de diàmetre et quedarà alt com a la foto. Si el teu motlle és més gran, et quedarà més baix però igualment bo!

Millor si el fas d'un dia per a l'altre perquè necessita bastantes hores de nevera per agafar la consistència adequada.


Necessitaràs per a la massa:

1 llauna de Philadelphia light de 270 gr.
1 iogurt light natural o de llimona
40 gr. de sucre
1 llauna de mig kg. de pinya amb suc
5 fulls de gelatina


Per a la base:

70 gr. de galetes maria (són unes 12 galetes)
70 gr. de mantega a temperatura ambient


Fixa't en la llauna de pinya quan la compris. Ha de ser pinya amb el seu propi suc, no en almíbar. I si trobes la llauna amb la pinya trossejada, millor, feina que t'estalvies...




Per començar:
  • Primer que res, treu la mantega de la nevera perquè necessites que sigui tova per poder-hi treballar. Si vas tard, 10-20 segons de microones a mitja potència ajuden.
  • Mentre la mantega es va estovant, posa els fulls de gelatina a remullar en un bol amb aigua.


  • Quan tinguis la mantega tova com una pomada, fes de seguida la base perquè necessita uns 20 minuts per endurir-se. Es tracta de pulveritzar les galetes amb la mantega. Mira-t'ho aquí, si no ho has fet mai, que t'ho explico en detall.



T'ha de quedar així



I ja pots fer la massa:
  • Separa la pinya del seu suc, amb ajut d'un colador. Guarda el suc, eh? El necessitaràs d'aquí a un moment.
  • Si has comprat la pinya trossejada, feina que ja tens feta. Si no, amb un ganivet esmolat, talla-la a trocets.


  • Ara barreja el formatge Philadelphia amb el iogurt. Remena-ho bé amb el batedor de varetes o amb el minipimer a velocitat baixa.


  • I quan estigui ben integrat, hi poses els bocins de pinya i ho remenes a mà, amb una espàtula o amb una cullera, el què tinguis a mà.



  • Ja només t'hi falta afegir el suc de la pinya amb la gelatina. Ara veuràs com fer-ho.

El suc de la pinya:
  • Posa a escalfar una mica més de la meitat del suc de la pinya i, quan comenci a bullir, hi poses la gelatina molt ben escorreguda. Per escórre-la, només cal que l'agafis amb la mà i premis perquè llenci l'aigua. Doncs, apa, ben escorreguda cap dins del suc.


  • Apaga el foc, remena-ho bé fins que no t'hi quedi cap grumoll i deixa-ho refredar una estona. Quan ja sigui tebi, aboca-ho dins de la massa i remena-ho bé perquè et quedi una barreja ben homogènia.

I cap al frigorífic:
  • Aboca la barreja dins del motlle que tenies a la nevera. Ara no decoris el pastís. T'hauràs d'esperar una hora perquè agafi consistència dins del frigorífic.




  • Passada una hora ja el pots decorar. Torna'l a posar a la nevera. Encara necessitarà un mínim de 6 hores per tenir la consistència adequada. Millor, si pots, deixar-l'hi tota la nit.


Nyam!

Trucs:
  • Si t'agraden les coses ben dolces, pots posar-hi 20 gr. més de sucre. No n'hi posis gaire més perquè, si no, no notaràs el gustet suau del Philadelphia.
  • Talla la pinya a daus més petits que a la foto: et serà més fàcil tallar les porcions del pastís!

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada