dijous, 15 de gener del 2015

Nata muntada, com es fa?

La nata muntada sola o amb una mica de sucre ja mereix un monument, però per acompanyar una xocolata calenta o per incloure en pastissos també es fa servir molt. Ja veuràs que és superfàcil de fer...





La història d'avui:

La nata em recorda els esmorzars de diumenge, quan era petita. Sempre em presentava voluntària per anar a la lleteria a comprar-ne. T'havies d'endur un plat de casa, te l'omplien de nata muntada i el pesaven. I me'n tornava cap a casa sucant el dit a la nata...


I la recepta:

Tres coses a tenir en compte:
  1. La nata sempre l'has de muntar a l'últim moment.
  2. La marca que compris és indiferent però mira que tingui un mínim de contingut de greix del 30%.
  3. Si la nata no és freda, dificilment la muntaràs.




Necessitaràs:

Un pack de nata líquida per muntar. 
Batedora elèctrica.
Un recipient, preferentment alt i estret.


Comencem:
  • Posa el pack de nata líquida al congelador durant uns 10-15 minuts perquè sigui ben freda. És la gràcia perquè et pugi amb més facilitat. Ah, però vigila, eh? Si et passes de temps i se't congela, no anem bé.
  • Ara aboca-la en un recipient alt i estret. També la podries posar en un recipient pla i ample però, si no has muntat mai nata, les primeres vegades et costaria més.



  • I ara amb el batedor de barnilles (minipimer o similar) comences a batre a velocitat baixa i la vas apujant paulatinament. 


  • Pren paciència perquè el primer minut sembla que la nata no et faci cap cas. No et desesperis. Després aniràs veient que agafa cos i que, finalment, s'esponja i et queda estupenda. 


  • Mira com ja comença a esponjar-se. El temps són uns 3-4 minuts, segons el freda que sigui la nata. Més o menys. Inclús més ràpid quan hi tinguis pràctica.



Veus com s'ha anat espessint? Doncs ja està, ja la tens a punt per fer servir! O per menjar-te-la directament del bol, sucant-hi el dit quan ningú et vegi...

Ui, quin pecat...!





Trucs:
  • Si el recipient que fas servir l'has tingut una estona a refredar a la nevera, també ajuda a muntar la nata més depressa.
  • Si necessites que el resultat sigui nata dolça, afegeix-hi el sucre abans de començar a batre.


Pots fer servir la nata muntada per fer:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada