divendres, 23 de gener del 2015

Magdalenes amb canyella i aranyons

Fàcils i ràpides de fer! Son suaus, tendres i amb el contrapunt dolç de la canyella i el puntet àcid dels aranyons.



La història d'avui:

Mentre feia aquestes magdalenes pensava en una companya de feina que volia fer-ne el cap de setmana. Me'n va demanar una recepta abans que no tingués fet el blog, l'hi vaig donar i ho va provar. Dilluns ens en va portar alguna perquè vegéssim el resultat del seu esforç i la veritat és que eren bones però... diguem que eren aixafadetes, diguem-ho així. Després va confessar que hi havia introduït un petit canvi en els ingredients. Ai, amiga, que la pastisseria és molt senyora!

En fí, avui escric aquest post pensant en ella.





I la recepta:

Important: en aquesta recepta, tots els ingredients han d’estar freds de la nevera quan comencis a treballar.


Necessitaràs per a 6-7 magdalenes:

1 ou dels grossos
90 gr. de sucre
100 ml. d’oli verge d’olives arbequines 
70 ml. de llet
100 gr. de farina + 6 gr. de llevat
1 culleradeta de canyella
El suc de mitja llimona
Un grapat d'aranyons confitats
Un parell de cullerades de sucre glacé





Primer que res:
  • Bat l’ou i el sucre amb les barnilles fins que la barreja sigui escumosa. 



  • Afegeix-hi l’oli i la llet i continua batent-ho una mica més.

En un altre recipient:
  • Barreja la farina amb el llevat i incorpora-ho a la barreja anterior passant-ho per un sedàs. 


  • Posa-hi també la canyella, el suc de llimona i ho bats tot junt fins que no hi vegis cap grumoll.


  • Finalment, hi poses els aranyons arrebossats en sucre glace i ho remenes a mà per no trencar-los.

I cap el forn:
  • Reparteix la massa en els motlles de magdalena, però no els omplis més de les tres quartes parts, escampa-hi pel damunt un pols de sucre i enforna’ls a 200º durant 12-15 minuts, o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti net.
  • Si sortís mullat, deixa-les dins del forn un parell de minuts més.




Fàcils i ràpides de fer, oi?  Ah, recorda que les hauràs de deixar refredar damunt d'una reixeta. 



Truc:
  • Si no tens sucre glace per arrebossar els aranyons, fes servir una mica de farina. 

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada