divendres, 13 de març del 2015

Magdalenes amb perles de xocolata

Per fer aquestes magdalenes cal menys d’un quart d’hora de forn i el que triguis a preparar la massa, que no és gaire. Així que són ideals per aquelles trucades que et diuen ”ara vinc” i no tens res dolç a mà...







La història d'avui:

Les magdalenes sempre m’han agradat, des de petita que me les donaven amb un platet de nata amb l’esmorzar del diumenge, tot i que eren tan grosses, tan enormes, que amb una ja quedaves tipa! Les venien a la lleteria, un tipus de botiga que fa decennis que ha desaparegut...




I la recepta:

Aquestes d’avui no són grosses com aquelles i per això te’n pots menjar unes quantes. I com que no duen gens de mantega, doncs no hi ha càrrec de consciència!


Necessitaràs:

2 ous
190 gr. sucre
190 ml. d’oli verge d’olives arbequines
1 iogurt natural ensucrat
200 gr. de farina
10 gr. de bicarbonat
10 gr. de canyella en pols
Un grapat de perles de xocolata


Per començar:
  • Bat bé el sucre amb els ous fins que la barreja agafi un color claret i sigui escumosa. T'ha de quedar com a la foto, amb bombolletes.


  • Barreja en un altre bol la farina amb el bicarbonat, tamisa-ho i aboca-ho dins del bol on hi tens la barreja d'ous i sucre. 


  • Afegeix-hi la canyella, el iogurt, i l’oli i ho bats tot junt. Ho pots fer amb el minipimer o amb el braç de l'amassadora, però no t'hi ha de quedar cap grumoll.


Per acabar:
  • Barreja-hi a mà i amb suavitat la quantitat de perles de xocolata que vulguis, a ull. 


  • Si no n’estàs segura de la quantitat, compta unes 10 o 12 perles per magdalena, més o menys.


I cap al forn:
  • Posa la massa resultant en els motlles, sense omplir-los més que fins a les tres  quartes parts, i enforna-ho a 220º, durant uns 10-12 minuts, segons forn. 
  • Punxa per comprovar el punt de cuit. Si l’escuradents surt net, ja estan cuites. Treu-les del forn i deixa-les refredar damunt d’una reixeta.

Nyam, nyam!




Trucs:
  • Els motlles de magdalena, com més amples són de la base, més difícil és que et pugi la massa.


2 comentaris:

  1. Hola, Anna. No sé si llegeixes tots els comentaris, però et volia dir que en aquesta recepta de les madalenes, al pas número 3, dius que hi afegim la canyella, el iogurt, l'oli i la mantega, però a la llista d'ingredients no hi ha mantega. Es poden fer només amb oli, o hi hem de posar mantega? Si sí, quina quantitat? Personalment, no m'agrada gens la mantega perquè trobo que és un gust que predomina massa, i sempre busco receptes de madalenes o pans de pessic sense mantega i amb alternatives al sucre (plàtan madur, etc.). Gràcies pels consells!!

    ResponElimina
  2. Hola Ester! Sí que els llegeixo els comentaris, sí, però hi ha un bebè pel mig que roba molt de temps i no sempre puc contestar tan depressa com voldria. No, de mantega no n'hi va perquè jo procuro fer tot el que puc amb l'oli tan bo que tenim al nostre país. És un lapsus de les primeres receptes que vaig publicar perquè encara no dominava prou el blog (no és que ara en sàpiga gaire més...) i de vegades volent esborrar una cosa n'esborrava una altra. Ja ho he corregit. Gràcies per dir-m'ho!

    ResponElimina