dimecres, 22 de juliol del 2015

Pastís de préssecs grocs

Aquest pastís és molt tendre de dins, humit, lleuger, perfumat. Genial per a l’estiu!





La història d'avui:

Em passo l’any esperant que arribin els préssecs grocs perquè és una de les fruites que més m’agrada. Em porta records d’infantesa de quan, a pagès, a casa dels avis, arribaven cabassos i cabassos de préssecs acabats de collir que t’inundaven d’olor dolça només entrar a la casa. Moltes vegades m’asseia entre cabàs i cabàs només per ensumar-ne el perfum... 





I la recepta:

A ciutat costa de trobar préssecs tan olorosos. Cada vegada que en vull menjar em cal fer una excursió pel barri, de botiga en botiga i de súper en súper, a la caça i captura del préssec i no sempre me’n surto!



Necessitaràs:

3 préssecs grocs grossos
3 ous
180 gr. sucre
100 ml. d’oli verge d’olives arbequines
100 ml. de iogurt
180 gr. farina
10 gr. de llevat
1 pols de sal
La pela ratllada i el suc d’una llimona
Un motlle rodó d’uns 22 cm.





Primer que res:
  • Separa les clares dels rovells, munta-les a punt de neu i reserva-les a la nevera. Si no tens clar com fer-ho, clica aquí i ho veuràs.



  • En un altre bol, bat els rovells amb el sucre fins que vegis que la mescla es torna de color claret i es veu ben escumosa. 


  • Afegeix-hi l’oli i el iogurt i ho bats una mica més. Quan tot estigui ben integrat, hi poses la farina passada per un sedàs, el llevat i la ratlladura de llimona i ho continues batent fins que la barreja sigui homogènia.


Ara treballaràs a mà:
  • Pela i trosseja, a bocinets petits, dos dels préssecs, ruixa’ls amb una mica de suc de llimona i els afegeixes a la massa. Remena-ho bé a mà perquè quedin ben repartits.



  • A continuació hi tires les clares muntades que tenies a la nevera i ho remenes a mà, amb compte, amb moviments rotatoris de dalt a baix perquè no et baixin. 
  • Posa la massa dins del motlle. Gairebé ja has acabat!
  • Finalment, pela el tercer préssec, ruixa’l amb suc de llimona, talla’l a mitges llunes no gaire gruixudes i les col·loques al damunt de tot de la massa, fent un cercle.




I cap el forn:
  • Ho enfornes a 180º durant 30-35 minuts. Si el teu forn no té turbo, probablement necessitarà 5-10 minuts més. De qualsevol manera, per estar-ne segurs, el millor és punxar el pastís amb un escuradents i, si surt net, és que ja és cuit.
  • Deixa'l refredar damunt d'una reixeta.

Nyam!


Trucs:
  • Un cop fora del forn, pots pintar-lo amb un almívar fet amb 25 gr. de sucre i 25 ml. d’aigua mineral. Aquest darrer pas te’l pots estalviar, si vols, perquè només és per millorar-ne la presentació.

2 comentaris: