Pastís de pinya i formatge light amb pasta brisa

Fet amb formatge light i pinya de conserva, en molt poqueta estona el tindràs fet!





La història d'avui:

Que lluny que ho troba! Gairebé una hora amb autobús sense sortir de la ciutat per anar del centre a un barri de la perifèria. Es diu a sí mateixa que en aquest mateix temps podria arribar a qualsevol poble de la costa i acluca els ulls pensant en el mar. Quan baixa de l'autobús, consulta el navegador i el va seguint carrer amunt fins arribar al domicili que busca. Encara li queda la pitjor part: és un quart sense ascensor...




I la recepta:

Si fas servir el formatge batut, feina que t'estalvies. Ah, i si no et fan por les calories, pots fer servir formatge normal, no cal que sigui light!

I la llauna de pinya, si la trobes ja tallada, també feina que t'estalvies...



Necessitaràs per a un motllo de 15 cm.:

1 planxa de pasta brisa
2 ous grossos
50 gr. de sucre
250 ml. de formatge light batut
200 gr. de pinya en el seu propi suc (una llauna petita)




Per començar:
  • Estén la planxa de pasta de full, junt amb el paper amb què vé embolicada, dins del motllo que vulguis fer servir.
  • I amb una forquilla, punxa'n tot el cul. Això ho fas perquè no et pugi. I les parets les prems fort contra el motllo.



  • Ara a la pasta brisa no li facis res mes. Deixa-ho en espera que aviat l'ompliràs.

Per continuar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja sigui esponjosa. Ho pots fer a mà o bé amb el minipimer.



  • I afegeix-hi el formatge batut. Si l'has comprat batut, l'hi poses tal qual. Si no, primer l'aixafes una mica amb una forquilla. No cal gaire, eh? Només una mica.
  • I ho bats tot junt amb fins que la barreja sigui homogènia.
  • Finalment, hi poses els bocins de pinya ben escorreguts i ho remenes a mà.



I cap al forn:
  • Aboca la barreja dins del motllo i posa-ho al forn calent a 180º, amb aire. O bé, si el teu forn no té aire, ho poses al forn calent a 180º, escalfor dalt i baix. Has de tenir el pastís dins del forn durant 40-45 minuts, segons forn, o fins que en punxar-ne el centre amb un escuradents, l'escuradents et surti net.
  • Deixa'l reposar dins del forn obert durant 10 minuts més i després el treus i que es refredi del tot damunt d'una reixeta.
  • Fàcil, oi?


Truc:
  • Si vas bé de temps, abans de posar els bocins de pinya dins de la barreja, els pots enfarinar superficialment perquè no vagin tots al fons del pastís.

Un altre dia pots fer:


 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada