dimecres, 15 de juliol del 2015

Pastís de llet condensada

Aquest pastís es fa molt ràpid, té poca estona de forn, és superbo i, a més, és tan tendre...! 





La història d'avui:

Assenyala el balcó amb insistència. Les flors, bebè? No, diu, ara que ja ha après a dir que no. Vols mirar el carrer, bebè? No. El bebè gran està decidit a fer-se entendre: agafa un conte, gira les pàgines com pot i s'atura davant d'un dibuix. L'assenyala decidit i em mira. Aaah! Vols anar als gronxadors? I somriu ensenyant tres dentetes... S'ha fet entendre!




I la recepta:

Als nens i a les nenes els encanta aquest pastís perquè és dolcet, dolcet, i tan tendre que es desfà a la boca!


Necessitaràs, 
per a un motlle de 15 cm. de diàmetre:

120 gr. de llet condensada (4 cullerades soperes ben plenes)
100 gr. de crema de formatge light
100 gr. de nata muntada
75 gr. de sucre
1 ou
Optatiu: 2 cullerades de suc de llimona




Per a la base:

100 gr. de galetes digestive o maria + 50 gr. de mantega


Per començar fes la base del pastís:
  • Tritura les galetes fins reduir-les a pols, escalfa la mantega a foc baixet fins que estigui desfeta i aboca-la damunt de la pols de galeta. Remena-ho bé fins a formar-ne una pasta. Ara escampa la pasta de galeta pel cul del motlle desmuntable. Si no tens clar com fer-ho, clica aquí i ho veuràs en detall, amb fotos.


Així és com t'ha de quedar la base, veus?

  • Posa el motlle a la nevera perquè la base agafi consistència mentre tu vas treballant la resta del pastís.

Ara faràs la resta del pastís:
  • Bat la nata fins que estigui muntada, però no cal que sigui a punt de neu. Si no ho has fet mai, clica aquí i ho veuràs clar. 
  • Guarda-la a la nevera fins que la necessitis.


  • En un altre recipient bat l'ou i el sucre fins que la barreja sigui escumosa i augmenti de volum. 


  • Posa-hi la crema de formatge i la llet condensada i continua batent una mica més fins que el resultat sigui homogeni. Si hi volguéssis posar les 2 cullerades de suc de llimona, posa-les ara.
  • Finalment, hi afegeixes a mà, remenant amb moviments rotatoris de dalt a baix, la nata que tenies a la nevera i ja ho pot abocar al motlle.




I cap al forn:
  • Posa el pastís al forn, a 180º, durant 25 minuts. Veuràs que un cop passats els 25 minuts encara tremola del centre. No et preocupis, ja és el què ha de fer, ja agafarà consistència. Si el centre fos dur, després el pastís no seria tan tendre, així que vas bé.
  • Apaga el forn i el deixes dintre durant 25 minuts més amb la porta del forn tancada. Passat el temps, ara el centre ja no tremola tant, oi? Vol dir que segueixes anant bé.
  • Així que ara obres la porta del forn i deixes refredar el pastís 15 minuts més dintre del forn. 
  • Passats aques 15 minuts ja el pots treure. Oi que ja no tremola?



Trucs:
  • Quan el deixis refredar una estona fora del forn veuràs que va agafant consistència. 
  • No el desemmotllis fins que sigui gairebé fred per evitar que se't trenqui.


Nyam, nyam!


Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada