dimecres, 8 de juliol del 2015

Cake marbrat

Els nens sempre es sorprenen quan fas el primer tall d'aquest cake perquè no s'esperen que la xocolata tingui forma de dibuix. Ei, i els adults també se sorprenen, eh?





La història d'avui:

La tramuntana, que fa embogir als homes, el va lligar a l'Empordà i a una empordanesa. Se sent privilegiat de treballar amb plantes i flors, i no li sap greu passar calor quan ha de fer-ho a ple sol. Calor, dius? Això no és res, contesta somrient, hauries de veure allà baix a l'Àfrica, allà on vaig néixer jo... Ella i els bessons l'esperen a la porta, com cada dia. La nena és rosseta com ella, el nen és el viu retrat del pare.





I la recepta:

El cake marbrat, a més de ser bonic, és molt tendre!


Necessitaràs:

3 ous
175 gr. de sucre
180 gr. de farina fluixa (140 gr. + 40 gr.)
8 gr. de llevat
75 ml. d'oli
1 iogurt desnatat
40 gr. de cacau o de nesquik

Un motlle allargat de cake de 24 cm.


Primer que res:
  • Bat els ous amb el sucre fins que vegis que la barreja és escumosa i ha augmentat gairebé el doble del seu volum.


  • Afegeix-hi l'oli, el iogurt, 140 gr. de farina passats per un sedàs i el llevat i continua batent-ho fins que la mescla sigui fineta i homogènia.

Ara divideix la mescla en dos recipients:
  • Reparteix la mescla en dos recipients perquè un serà per a la massa blanca i l'altre per a la massa de xocolata. Pots fer servir la balança per assegurar-te que el pes d'una meitat és igual que el de l'altra meitat. Dividir-ho a ull no sempre funciona!

Un cop dividit faràs el següent:
  • En un dels recipients hi afegeixes els 40 gr. de farina restant, passada pel sedàs, i ho continues batent. Sobretot que no t'hi quedi cap grumoll.
  • En l'altre recipient hi afegeixes els 40 gr. de nesquik o de cacau i també ho bats una mica més per homogeneitzar-ne la barreja.



Només et falta col·locar-ho dins del motlle:
  • Primer hi poses una bona capa de la massa blanca, que et quedi ben repartida per tot el cul del motlle. Però no li posis tota, guarda'n una mica per fer la tercera capa!
  • I al damunt hi poses tota la massa de xocolata. Procura que tapi completament la capa blanca.



  • Finalment, damunt de la capa de massa de xocolata hi reparteixes la massa blanca que t'has guardat. No té importància que sigui més o menys prima aquesta última capa.

I ara treu la teva vena artística:
  • Amb una forquilla o amb el mànec d'una cullera punxa en cinc o sis punts diferents de la superfície de la massa. Fes-ho de manera decidida, sense por, punxa fins arribar gairebé al cul del recipient. Entra i surt de manera neta perquè no se't barregin els colors. Pensa que ara és quan estàs fent el marbrat...

Cap el forn:
  • I ja pots posar el motlle al forn, a 180º durant 50 minuts o fins que, en punxar-ne el centre amb un escuradents, et surti net.



I ja està feta la feina!


Trucs:
  • Si hi poses cacau, el gust serà més de xocolata amarga que si hi poses nesquik. Això ja va al teu gust!
  • A la massa blanca hi pots afegir, si vols, una culleradeta de vainilla o bé ratlladura de llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada