dimecres, 1 d’abril del 2015

Minimousse de cireres

Oi que fan goig? Aquestes minimousses és millor que les preparis el dia anterior o molt a primera hora perquè necessiten un mínim de 4 hores a la nevera per quallar. Ai, però són tan bones que no pots parar de menjar-ne!





La història d'avui:

Al parc hi havia un munt d’ocellets i de coloms remullant-se les plomes a l’aigua de l’estany. Les cotorres no es banyaven perquè es veu que tenien molta feina. Volaven amunt i avall, endins i enfora d’aquests enormes nius que han construït al capdemunt de les palmeres. La piuladissa dels pollets, demanant menjar, se sentia des de tots els racons! Fa gràcia veure aquestes aus verdes, volant amb un branquilló al bec per reconstruir la part de niu que els petits fan malbé...





I la recepta:

Tant si fa calor com si no, unes postres fredes vénen molt de gust. Així que, després de les històries d’ocells, m’he n’he anat a la cuina a fer unes postres fàcils de fer i boníssimes de gust. 





Per fer 6 minimousses necessitaràs:

150 gr. de nata per muntar
1/2 pot de confitura de cireres negres (els pots pesen uns 440 gr.)
2 iogurts naturals
1 cullerada sopera de sucre
50 gr. de llet
4 fulls de gelatina neutra


Primer que res:
  • Munta la nata amb la cullerada de sucre i guarda-la a la nevera. Si no saps com fer-ho, clica aquí i ho veuràs.


      • Ara posa els fulls de gelatina a remullar amb aigua freda durant 4 o 5 minuts. 



      • Els escórres bé prement amb les mans i els poses a escalfar amb la llet, sense que arribi a bullir, remenant tota l’estona fins que tot estigui ben barrejat. 
      • Aparta-ho del foc i que es refredi una mica.

      Per fer la mousse:
      • Tritura la confitura de cireres junt amb els iogurts, ho afegeixes a la llet amb gelatina i ho bats una mica més.

      Ara treballaràs a mà:
      • Sense perdre gaire temps, hi incorpores la nata muntada que tens a la nevera i ho remenes, a mà i amb compte perquè la nata no s’abaixi, fins que el resultat sigui homogeni. Recorda que ho hauràs de remenar amb moviments rotatoris de dalt a baix.
      • Finalment, ho col·loques als motlles individuals i ho deixes refredar a la nevera durant un mínim de 4 hores. 
      • Quan ho hagis de servir, els desemmotlles amb compte de no trencar-los.


      Quin color més bonic, oi?

      Trucs:
      • Sabràs que els fulls de gelatina remullats estan a punt quan els vegis inflats i tous.
      • Pots utilitzar motlles metàl·lics o de silicona que tinguis per casa, de flam o de magdalenes, per exemple. 

      Un altre dia pots fer:











      2 comentaris:

      1. Gracies x la recepta . Voldria preguntar 1/2 pot de confitura , quants grs son aproximadament . N’hi ha de diferent pes . 🙋‍♀️
        Es de poder canviar la confituradecireres x la de nabius ?🙂

        ResponElimina
      2. Hola! Em sap greu no haver contestat abans però el fred m'ha deixat fora de combat un munt de dies. Espero que te n'hagis sortit, però et contesto igualment. Mira, pots fer servir la confitura de nabius sense problemes. Et quedarà de color molt bonic i molt bona! El pes dels pots de confitura és d'uns 400-450 grs., segons la marca. Ja ho he corregit en els ingredients, per si algú altre també tingués el dubte. Ah!, al blog també hi trobaràs una minimousse de maduixa, per si vols variar.
        Anna, històries a la cuina.

        ResponElimina