Calamarsons amb pasta de colors

Plat únic, molt complet, amb gust de mar i proteïnes saludables, bonic i boníssim! Ei, i fàcil de fer!






La història d'avui:

Ha preparat minuciosament el viatge. Cada dia hi dedica una estona quan torna de passejar els gossos i ara ja ho té tot ben organitzat, els vols i la major part dels hotels reservats. Però la trucada de l'amic amb qui ha de viatjar l'ha ben descol·locat. Li demana que intenti trobar algú que hi vagi en el seu lloc. Es veu que s'ha enamorat i que no vol deixar el camp lliure. I a tres setmanes de les vacances, a quí trobo?, em diu tot enfadat.





I la recepta:

Els calamarsons que faràs servir millor que siguin frescos, però també poden ser congelats. Això sí, netejar-los és empipador i et portarà una bona estoneta!


Necessitaràs per a 4 persones:

1 kg. de calamarsons
320-400 gr. de pasta de colors, segons la gana que tingueu
3 grans d'all
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre blanc
2 bitxos secs (altres noms: caiena, guindillas)
Un got petit de vi blanc




Per començar, cal netejar els calamarsons:
  • Separa el cos dels calamarsons de la resta. Per separar-ho, només cal que estiris les potes amb una mà i subjectis el cos amb l'altra. No cal que facis gaire força. Ja veuràs que surt amb molta facilitat.
  • Ei, reserva'n les potes, que també les utilitzaràs. Amb unes tisores, fes un tall net entre els ulls i les potes. Tindràs 8 potes i 2 tentacles llargs. El cap i tota la part blanca que en penja, llença-ho. 
  • Espera't, que encara no has acabat amb les potes. Fixa't que just al mig hi ha una boleta blanca, que és la boca de la bèstia. L'has de treure, estirant amb els dits. I ja pots rentar a raig d'aixeta totes les potes.
  • Ara treu de dins del cos dels calamarsons ("la bossa") una espècie de plàstic llarg i transparent, que és la ploma. Llença-ho, que no es menja. I renta totes les bosses a raig d'aixeta. 

Veus les plomes a la dreta de la foto?


  • Pots entretenir-te a treure'n la pell rosada també, si vols, però no fa falta. Amb la manipulació hi haurà parts de la pell que es trencaran però no té cap importància. 
  • Ja està, per fi has acabat de netejar-ho!

Per continuar:
  • Talla els grans d'all a bocins grossos i posa'ls en una paella amb oli, a foc molt baix. Molt baix, eh?, que no els vols fregir. Només vols que l'oli agafi el gustet de l'all.


  • Quan vegis que els alls comencen a ser tous, posa sal i pebre blanc als calamarsons i els col·loques a la paella, sense treure'n els alls. Apuja una mica el foc. Molt poc, eh? Foc baixet. 
  • Més o menys, han d'estar al foc un minut per cada banda. De fet, quan vegis que es tornen de color rosa, ja estan cuits. Els pots fer tots alhora o en dues o tres vegades, com et resulti més còmode.


  • Els treus del foc i hi poses les potes amb un pols molt petit de sal. El foc baix.


  • Quan les potes siguin de color rosa, ja estan cuites.
  • Afegeix-hi els cossos dels calamarsons, els 2 bitxos secs, ho remenes amb compte i hi tires el vi blanc.


  • Posa el foc mig-alt, paella destapada i que s'evapori l'alcohol. Vigila-ho i en uns 3 minuts s'haurà evaporat. Ja veuràs quina olor que fa la cuina!
  • Et quedarà així, amb tots els calamars d'un color rosat intens. Bonics, oi?


  • Tapa la paella, que ara et dedicaràs a la pasta de colors.

Per acabar:
  • Bull la pasta de colors amb aigua bullent i un pols de sal. Que bulli un minut menys del què t'indiqui el fabricant de la pasta. L'escórres i hi barreges els calamarsons i tot el suc que tenies a la paella, a foc baix, remenant-ho amb compte de no trencar res, durant un parell de minuts. Feina feta!




Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada