dimecres, 14 de juny del 2017

Pa de pessic amb cervesa i llavors de carbassa

El gust amarg de la cervesa no es nota ni mica, però dóna al pa de pessic una humitat i una esponjositat brutals!





La història d'avui:

Va dient a tothom que li han passat les ganes de fer un any sabàtic a Londres perquè l'empresa on fa les pràctiques la tracta molt bé. Ella sap que no és cert. Encara està disgustada. L'amiga que l'havia d'acompanyar se n'ha desdit. I tot per aquell noi! Es veien gairebé a diari i s'enviaven whatsapps sense parar, es feien confidències, reien juntes... Ara l'amiga dedica tant de temps al seu xicot que no té temps per a les amigues. No ho reconeix en veu alta, però troba a faltar aquells moments.




I la recepta:

No és gens complicat de fer, ja ho veuràs.  Ah, compra la cervesa de les que són rósses, no de les negres! 

Necessitaràs:

3 ous grossos
180 gr. de sucre
90 ml. d'oli verge d'olives arbequines
165 ml. de cervesa róssa (la meitat d'una mitjana)
190 gr. de farina + 5 gr. de llevat
Mitja culleradeta de canyella
Un pessic petit de sal

Per guarnir:

40 gr. llavors de carbassa
2 culleradetes de melmelada de préssec o d'albercoc




Per començar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja sigui esponjosa i de color més claret. Ho pots fer amb les barnilles manuals o bé amb el minipimer.


  • Quan estiguin ben batuts, hi poses l'oli, un pessic molt petit de sal i la cervesa i ho tornes a batre una mica més, fins que tot estigui ben barrejat.


  • Ara hi afegeixes la farina, el llevat i la canyella fent-ho passar per un sedàs. Pots utilitzar qualsevol colador que tinguis, no cal que et compris cap estri especial.
  • Ho bats fins que la barreja sigui ben fina, sense cap grumoll.


  • Hi incorpores la meitat de les llavors de carbassa, ho remenes a mà i ho aboques al motlle. Les altres llavors les faràs servir al final.

I cap al forn:
  • Posa el motllo al forn calent a 180º, amb ventilació, durant 35 minuts o fins que en punxar-ne el centre amb un escuradents et surti eixut. Si et surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn, fins que surti sec.
  • Espera't 5-10 minuts abans de desemmotllar-lo i deixa'l refredar damunt d'una reixeta.

Per acabar:
  • Mentre es va refredant, posa la melmelada i 4 cullerades d'aigua al foc baixet, remenant-ho fins que comenci a bullir. Apaga el foc i ho deixes refredar una mica.
  • Quan el pa de pessic sigui tebi, ja el pots pintar pel damunt amb la barreja de melmelada desfeta en l'aigua. Això et permetrà enganxar-hi les llavors de carbassa sense problemes.


  • Doncs ja només et falta enganxar-hi les llavors de carbassa pel damunt i ja tens la feina feta!



Truc:
  • Si no trobes llavors de carbassa, pots posar-hi ametlles laminades o les llavors que més t'agradin. 

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada