dimecres, 5 d’abril del 2017

Xocolata per cobrir pastissos, com es fa?

Ja veuràs que la cobertura de xocolata per cobrir pastissos es fa molt depressa i no té cap complicació. La podràs fer servir per un munt de coses!






La història d'avui:

Cada tarda fa el mateix recorregut fins a la residència per veure la seva dona. Ella ja fa temps que no el reconeix però no hi ha faltat cap dia. Berenent junts, li explica coses alegres i cada dos o tres visites revisa que no li falti ni colònia, ni sabó ni cremes. Quan és l'hora de marxar sempre li diu que no se'n va, que són les infermeres que el fan fora. Ella li fa adéu amb la mà...





I la recepta:

Quan tinguis feta la xocolata per cobrir el pastís, no t'entretinguis gens a utilitzar-la perquè s'ha de fer servir calenta.


Necessitaràs:

100 gr. de xocolata de cobertura
100 ml. de nata líquida
50 gr. de mantega a temperatura ambient


Per començar:
  • Trenca a bocins la xocolata de cobertura. No cal que siguin tots de la mateixa mida, però mira que no siguin gaire grossos. Un ganivet gros t'anirà bé per fer-ho, o un ajudant forçut...


  • Talla també a daus la mantega.



Per continuar:
  • Escalfa la nata líquida al foc baixet, només fins que comenci a bullir. Vigila, que bullirà molt aviat!


  • Quan la nata comenci a bullir, aparta-la del foc, afegeix-hi els bocins de xocolata de cobertura i els trocets de mantega. Fes-ho tot fora del foc, eh?


  • I ves-ho remenant amb ganes, fora del foc, fins que tot s'hagi integrat. Ha de ser una barreja fina i no t'hi ha de quedar cap grumoll.



Ei, que ja ho tens! Ara ja pots fer servir la xocolata de cobertura tal com t'indiqui la recepta del pastís que prepares.




Vols treballar una mica més?
  • Avui ja has acabat, però si un altre dia tens ganes de treballar una mica més i vols que la xocolata tingui aquell punt brillant tan espectacular, quan acabis de fer la cobertura de xocolata hauràs de fer això que ara t'explico. Només necessites un full de gelatina, que trobaràs a qualsevol supermercat.


  • Abans de començar a fer res, posa a hidratar un full de gelatina dintre d'un bol ple d'aigua a temperatura ambient. Si no ho has fet al principi, pensa que la gelatina necessita un mínim de 5-6 minuts per hidratar-se.


  • Quan ja tinguis feta la xocolata de cobertura, veuràs que la gelatina s'ha inflat. Doncs treu-la de l'aigua i escórre-la bé prement-la amb la mà. Fes-ho ràpid perquè la posaràs immediatament dins de la xocolata de cobertura que acabes de preparar i que està calentona.


  • I a remenar-ho! Remena-ho molt bé fins que no hi hagi cap grumoll. El secret és que no hi quedi cap grumoll, o sigui que val la pena entretenir-s'hi uns segons més... Fes servir una eina de fusta o de silicona per remenar, preferentment. Les eines de metall no hi van tan bé.
I ja està! Fàcil, oi? Ja la tens a punt per fer-la servir! Per exemple en:

10 comentaris:

  1. Hola, et voldria fer una pregunta, com ho faig?

    ResponElimina
  2. Em dic Roser Malagarriga, el meu instagram es gyrotonicroser. Moltes gràcies per si pots contactar amb mi.

    ResponElimina
  3. Hola Roser! Pots preguntar aquí mateix, si vols. Contesto tan aviat com puc. I pel que fa a contactar amb tu, ho intento però no tinc compte a Facebook

    ResponElimina
  4. S'hi pot afegir rom a algun licor?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, sempre que no n'hagin de menjar les criatures. Posa-hi una cullerada sopera de rom junt amb els trocets de xocolata i ho vas remenant. La resta del procés la fas igual. Et quedarà amb un toc boníssim!

      Elimina
  5. Anna, moltes gràcies per la teva feina, que ens ajuda als que no tenim experiència i sí molt dubtes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tots hem començat igual, Ramon. Torna quan vulguis. Hi ha plats molt fàcils de fer però que també són molt bons!

      Elimina
  6. Hola Anna, avui he fet la cobertura de xocolata per la mona de pasqua. Moltes gràcies!!👌

    ResponElimina
  7. Anna, històries a la cuina8 d’abril del 2024, a les 23:19

    Espero que t'hagi quedat molt bé! Torna quan vulguis

    ResponElimina