dimecres, 9 de novembre del 2016

Taronja confitada, com es fa?

En una estona perduda les tindràs fetes. Es conserven molts dies i les pots utilitzar per fer un munt de coses delicioses!






La història d'avui:

Fa dies que busca vestit i no hi ha manera de trobar-ne un. La seva millor amiga es casa i ella serà dama d'honor. Esta il·lusionada però la cremallera no puja, malgrat els esforços de la dependenta per ajudar-la. A tot arreu passa el mateix! En quin mal moment va deixar la dieta! Surt contrariada de la botiga pensant que encara falten cinc mesos. Farà exercici i règim, segur que tornarà a recuperar la figura. Però de moment s'atura a la pastisseria i dubta. Va, l'últim dolç abans de la dieta...!





I la recepta:

L'única cosa que has de tenir en compte és que no has de remenar les rodanxes de taronja en tota l'estona perquè, com que són primes, si les remenes tens tots els números de trencar-les.


Necessitaràs:

2 taronges
Aigua calenta per cobrir les taronges
300 ml. de sucre
600 ml. d'aigua mineral (3 gots)





Primer que res:
  • Renta a fons les taronges. Si no són ecològiques, a més, frega'n bé la pell amb un raspall o amb un fregall.
  • Talla-les a rodanxes, ni primes ni gruixudes.


  • Posa-les en un cassó, cobertes d'aigua calenta, i fes-les bullir durant dos minuts. Això ho fas perquè perdin l'amargor de la pela.


  • LLença l'aigua i escórre bé les rodanxes de taronja.




Per continuar:
  • Torna a posar el cassó al foc amb els 600 ml. d'aigua mineral i els 300 gr. de sucre. Foc mig.


  • Quan comenci a bullir, remena-ho, col·loca-hi dintre les rodanxes de taronja, abaixa el foc i que vagin bullint a poc a poc durant 1 hora i 15 minuts. Recorda que no ho hauràs de remenar. Cassola destapada.


  • Veus? Et quedaran així.


  • Treu les rodanxes amb compte de no trencar-les i guarda-les en un pot de vidre, amb l'almíbar que t'ha quedat dins del cassó. Quan siguin fredes, les poses a la nevera, tapades. S'hi conservaran molts dies.


  • I ja has acabat la feina! Fàcil, oi?




Trucs:
    • Quan les vulguis fer servir, col·loca les rodanxes de taronja damunt d'una reixeta perquè s'escórrin i s'assequin una mica. Ei, posa-hi a sota un bocí de paper d'alumini, més que res per recollir els sucs i no empastifar la cuina.
    • L'almíbar que t'ha sobrat no cal que el llencis: el pots fer servir per pintar una pasta de full, per exemple. 

    Amb rodanxes de taronja pots fer:







    2 comentaris: