dilluns, 24 d’octubre del 2016

Panellets de codonyat

Aquests panellets tan dolços i tan bons es fan bastant depressa en comparació amb els panellets de granet d'ametlla, ja ho veuràs!






La història d'avui:

Obre molt els ulls mentre mira com l'àvia va preparant la massa dels panellets. No ha volgut anar a jugar, vol ajudar a la cuina. L'àvia li ha donat una mica de massa i ell la remena entre les mans, imitant els seus gests, xerra i xerra mentre amassa i s'empastifa fins i tot el nas. Riu feliç!





I la recepta:

Val la pena que compris un codonyat de qualitat perquè el codonyat serà el gust que destacarà en aquests panellets. 


Necessitaràs per a 10-12 panellets de codonyat:

100 gr. d'ametlla mòlta
100 gr. de sucre
25 ml. d'aigua mineral
50-60 gr. de moniato (un bocí de moniato)

100 gr. de codonyat
Un pessic de sucre glace per decorar




Primer que res:
  • Quan tinguis la massa feta, deixa-la refredar i reposar una mica abans de continuar treballant.

Per continuar:
  • Talla tires llargues de codonyat d'un dit de gruix, aproximadament, que les necessitaràs d'aquí a un moment.


  • Agafa la massa i fes-ne un caneló llarg i prim. Per fer-ho la millor eina són les mans ben netes, no ho dubtis! Primer en fas una bola grossa i després la vas rodolant pel damunt de paper de forn o damunt del marbre de la cuina.

El caneló de massa t'ha de quedar així, 
llarg, compacte i amb un diàmetre aproximat de 3 o 4 cm.


  • Ara obres de dalt a baix el caneló de massa amb l'ajut d'un ganivet esmolat, com si volguéssis fer un llibre a mig obrir. Ajuda't amb els dits, sense manies i, quan la tinguis oberta, la vas farcint amb les tires de codonyat. Mira't la foto.


  • I quan tinguis tota la massa farcida, ja la pots tancar. Fes-ho amb els dits i pessigant una mica la massa en el lloc on s'ajunta perquè quedi ben tancat el super-caneló de panellets de codonyat.

 Veus com queda a mig tancar? Doncs l'has de tancar del tot.



I cap al forn:
  • Posa el super-caneló al forn calent, a 220º, foc a dalt i a baix, fins que agafi color rosset. Més o menys uns 8-10 minuts, segons forn. Vigila-ho, que si se't crema no té remei!
  • Treu-ho del forn, deixa-ho refredar i, quan sigui fred, el talles a rodanxes regulars, d'uns dos dits d'ample. 
  • I ja estan fets! Pots escampar-hi una mica de sucre glace per decorar i cap a taula!



Trucs:
  • Com que fer panellets no és difícil però és una mica entretingut, si pots, posa-t'hi a fer-ho amb temps o el dia abans.
  • Si fas el super-caneló de massa directament damunt del paper de forn col·locat a la safata del forn, et serà molt fàcil portar el super-caneló a dins del forn, sense risc que es trenqui pel camí.
  • Si sents una terrible aversió pel moniato, pots substituir-lo pel mateix pes de patata. Ei, el gust no és el mateix, t'aviso...

Altres panellets que pots fer:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada