dimecres, 20 de juliol del 2016

Llobarro al vapor en papillote

Peix i fet al vapor. Més sà ja no ho pot ser, oi?  Fet així no et quedarà gens sec. El llobarro és un peix amb poca espina i molt bo de gust. I, a més, es fa en un tres i no res. Genial!






La història d'avui:

Camina per la platja, just on trenquen les ones, sense allunyar-se massa de l'estació. Estava nerviosa per por de fer tard i ha arribat massa d'hora. Ell no ha volgut que l'anés a esperar a l'aeroport i, quan ha aterrat, no l'ha trucat. Només un whatsapp dient en quin tren arribaria al poble. Després de tres mesos sense veure's, això no és un bon presagi... 




I la recepta: 

Els llobarros de ració que trobem a la majoria de peixateries provénen de piscifactories. Per això no són tan gustosos com un llobarro salvatge, que ha hagut de nedar en mar obert, però la diferència de preu és considerable i no se'n troba ni sempre ni a tot arreu. Així que avui ens conformarem amb el llobarro domesticat.

El courem a la papillote, és a dir, al vapor i embolicat, que és un tipus de cocció que conserva molt bé les propietats de cada aliment.


Per a cada persona necessites:

1 llobarro de ració
1 pastanaga ratllada
1 bocí de porro tallat a rodanxetes
1 tomàquet cirerol (cherry) obert per la meitat
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Un bocí de paper d'alumini




Ho faràs així:
  • Pela la pastanaga i ratlla-la. Neteja i renta bé el porro, i talla'n a rodanxes primes un bocí de la part més blanca.
  • Renta el tomàquet cirerol i parteix-lo per la meitat.


  • Col·loca les verdures damunt d'un bocí de paper d'alumini suficientment gran com perquè t'hi càpiga el peix dintre i et sobri paper. 
  • Posa-hi un pols de sal.


  • Sala el peix i col·loca'l damunt de les verdures. Tira un rajolí d'oli pel damunt del peix i de les verdures.


  • Tanca el paper d'alumini com si fos un paquet, però deixant un espai d'uns tres dits de marge entre el peix i els punts on tanques el paquet. 
  • Assegura't de tancar-ho bé doblegant el paper d'alumini perquè, si no, et marxarà el suquet amb la substància -que és una llàstima- i deixaràs el forn perdut.



I cap el forn:
  • Ja ho pots posar al forn, a 200º durant 10-15 minuts, segons forn i la mida dels llobarros.



Trucs:
  • Quan compris els llobarros, demana que te'ls netegin i te'ls escatin. Això vol dir que n'hi extreguin la tripa i li treguin les escates. 
  • Si ho vols fer al microones, en lloc de fer-ho al forn, utilitza paper vegetal i no paper d'alumini.
  • Quan cous a la papillote amb paper d'alumini, cada comensal s'ha d'obrir el seu paquet a taula, de manera que mantens una petita sorpresa fins al moment que s'ho mengen. Ah, i el llobarro es manté calent!
  • Venen uns estoigs de silicona per cuinar al vapor que també van bé, però no fan la sorpresa de la papillote i després s'han de netejar. El paper d'alumini es llença....

Un altre dia pots fer:


Conill amb cervesa, per sucar-hi pa


Orada al forn, amb patates talladetes





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada