dimecres, 27 de juliol del 2016

Flam de galetes Oreo sense forn

Sense forn, molt fàcil i genial per als nens i per als que ja no són tan nens! Fred de la nevera, amb tot el gust de les galetes Oreo i la textura suau i humida, qui s'hi pot resistir?





La història d'avui:


Cada vegada que es discutia amb la seva parella, acabava marxant a dormir a casa de la seva mare, com a les pel·lícules antigues. Ella sabia que l’endemà ell sempre la venia a buscar, parlaven, feien les paus i tornaven a començar la seva història en el punt que l’havien deixat. Però aquesta vegada no comprèn què ha passat. Va marxar com sempre que discutien. Avui dormiré a casa la mama, li va dir i se'n va anar com una reina. Ell l’ha vingut a trobar, com en totes les ocasions anteriors, però aquesta vegada no l’ha vingut a buscar, ni ha vingut a parlar. Aquesta vegada l’expressió de la seva cara era diferent. Aquesta vegada li ha portat la maleta. Ella no comprèn què ha passat...





I la recepta:


Ja veuràs què fàcil és de fer. Pocs ingredients i sense forn. Amb les mesures que et dóno, en tens prou per a 4-5 persones. Si sou més colla, dobla les quantitats i utilitza un motllo una mica més gros.



Necessitaràs per a un motllo de 15 cm. de diàmetre:

12 galetes Oreo
35 gr. de preparat per a flam (flam Royal o similar)
1 cullerada sopera de sucre
300 m. de llet
200 ml. de nata líquida

Opcional: caramel líquid




Per començar:
  • Tritura les galetes fins a reduir-les gairebé a pols. Ho pots fer amb una trituradora, amb el minipimer o posant-les dins d'una bossa de plàstic i picant amb la mà de morter o qualsevol objecte contundent, com un llibre gruixut.


  • Ara posa el preparat de flam en un bol, amb la llet i la nata líquida, sense escalfar ni res i barreja-ho. Això sí, sobretot barreja-ho bé, sense deixar-hi cap grumoll.


  • Barreja-hi al final la cullerada de sucre i posa-ho al foc baixet. Hauràs de remenar tota l'estona perquè no se t'enganxi.


  • Quan arrenqui el bull, tira-hi les galetes Oreo triturades i remena-ho. Continua amb el foc baixet i no deixis de remenar ni un moment. Avui ja veus que fas exercici de braç!


  • Quan vegis que comença a bullir apaga el foc i no perdis el temps a fer el pas següent, que aquesta massa qualla molt depressa.



Per acabar:
  • Si t'agrada el caramel líquid, posa'n un raig dins del motlle. Jo no n'hi he posat perquè n'hi ha un que no en vol.
  • Aboca la massa ràpidament dins del motlle, damunt del caramel líquid si n'hi has posat, i cap a la nevera durant un mínim de 4 o 5 hores.
  • Desemmotlla'l amb compte per no trencar-lo.


I aquí el tens!


Trucs:
  • Si t'agraden les coses molt dolces, en lloc d'una cullerada de sucre n'hi pots posar dues.
  • El caramel líquid el pots comprar fet. Si el vols fer tu, cosa que no és pas fàcil, has de posar el mateix pes de sucre i d'aigua en un recipient i escalfar-lo a foc molt baix, remenant de tant en tant, fins que arribi al punt de ser ros i líquid. Si et passes del punt, serà dur com una pedra. Compte que es crema amb molta facilitat. I molt de compte amb tocar-lo perquè crema molt!

Un altre dia pots fer:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada