dimecres, 15 de juny del 2016

Cuixetes de pollastre amb vermut i xampinyons

Et quedarà tendre, tendre! Ideal per a la carmanyola, perquè en pots preparar una cassola sencera i després congelar-ne racions. 






La història d'avui:

Està content i agraït. Especialment agraït. Feia més de dos anys que no trobava feina i ara té un contracte per tres mesos amb possibilitats de continuar. Mentre talla el paviment amb la radial pensa en la seva mare que l'ajuda a pagar la hipoteca. Si li amplien el contracte, regalarà a la mare una setmana de vacances en un balneari, que és una il·lusió que mai no ha pogut complir. La radial escup partícules punxegudes però ell no s'immuta. Està content.




I la recepta:

Els plats de xup-xup fan un suquet que demana un bon pa per sucar-hi. Així que ja ho saps, a comprar pa toquen! 


Necessitaràs per a 2 persones:

4 cuixetes de pollastre
1 ceba grossa
150 gr. de xampinyons 
Un bon raig de vermut negre (mig got)
Sal, pebre negre, pebre vermell
Oli verge d'olives arbequines
2 gots d'aigua bullint




Si t'hi fixes, veuràs que en la foto hi ha 5 cuixetes. És que n'hi ha un que diu que amb dues cuixes no en té prou... Si a tu et passa el mateix, posa-hi una altra cuixeta, però la resta d'ingredients no cal que els augmentis.


Per començar:
  • Renta i eixuga les cuixetes. 
  • Posa-hi sal, pebre negre i pebre vermell per tots dos costats i posa-les a sofregir en oli calent abundant. 


  • Sofregir vol dir fregir superficialment, només fins que agafin color daurat. Ja s'acabaran de coure més endavant. Quan siguin rosses, les treus de la paella. No llencis l'oli que el necessites.


  • En el mateix oli que t'ha sobrat, sofregeix els xampinyons tallats a làmines. Si els compres tallats, feina que t'estalvies. Si no, renta'ls bé, treu-ne el peu i talla'ls amb un ganivet ben esmolat.
  • Posa un pols de sal als xampinyons mentre es couen.


  • Quan agafin color, reserva'ls.
  • En l'oli que t'ha sobrat, hi sofregiràs la ceba tallada ben prima. Fes-ho amb el foc ben baixet, amb paciència i remenant de tant en tant. Si veus que hi ha poc oli, afegeix-n'hi una mica però no cal que sigui una piscina, eh?



Per continuar:
  • Quan la ceba sigui tova, incorpora-hi les cuixetes, sacseja la paella i apuja el foc. 
  • Ja pots tirar el vermut pel damunt del tall, amb el foc bastant fort perquè s'evapori l'alcohol. S'evaporarà en un parell de minuts. Ja veuràs quina olor que farà la cuina!


  • Afegeix-hi els xampinyons que tenies reservats, la fulla de llorer, els 2 gots d'aigua bullint i deixa que faci xup-xup a foc mitjà-baix, amb la paella tapada, durant 15 minuts.
  • Ves-ho vigilant i remenant de tant en tant. El tall no ha de nedar però tampoc no s'ha de quedar sense líquid. Si veus que s'ha evaporat molt el suquet, pots posar-hi una mica més d'aigua calenta.


  • Passats els 15 minuts, punxa les cuixetes amb una forquilla per veure si ja són ben tendres. Si encara les trobes poc tendres, deixa-les fer xup-xup uns quants minuts més, tapades. Si trobes que ja estan bé, apaga el foc i que reposin durant 3-4 minuts en la mateixa paella abans de servir-ho. 

I ja ho tens fet!



Trucs:
  • Si fas més de cinc cuixetes, et serà més pràctic utilitzar una cassola ampla.
  • Si quan has acabat la cocció veus que el suquet és massa líquid, agafa una tassa, posa-hi 3-4 cullerades del suc i una cullerada de maizena o de farina, remena-ho bé fins que sigui una pasta fina sense grumolls i afegeix-ho a la cassola. Un parell de minuts de xup-xup i la salsa serà perfecta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada