dimecres, 25 de maig del 2016

Pastís de formatge estil Nova York

Un berenar fenomenal, dolç, tendre, humit, fresquet de la nevera... No en deixaran ni un bocinet!




Més de 10.000 visites al blog! Moltes gràcies! Espero que les receptes siguin útils a tothom que em visita i que les històries que explico us agradin. Quan vaig obrir el blog, fa cosa d'un any, no m'imaginava pas que tanta gent passaria per aquí. I de tants països diferents! Ei, molt contenta de rebre tantes visites!



La història d'avui:

Avui he vist un esquirol. Feia anys que no en veia cap de tan a prop. El seu pelatge roig destacava escandalosament damunt del verd que ja cobreix el bosc. Feia saltirons per terra com si jugués i, tot en un plegat, ha arrencat a córrer, s’ha enfilat fins a la capçada d’un pi i ha passat al pi següent i després a l’altre i a l’altre fins que l’he perdut de vista. Qui pogués fer el mateix que ell!





I la recepta:

Me la va explicar una noia casada amb un americà i que ha viscut als USA durant molts anys. És molt fàcil de fer! Només has de disposar d'una mica de temps perquè necessita una hora de forn i una hora més per refredar-se.

La base requereix 15 minuts de nevera. Així que, si vols, la pots fer inclús el dia abans i aniràs amb més calma quan t'hi posis.





 Per a un motlle de 15 cm. de diàmetre necessitaràs:

1 ou
145 gr. de sucre
350 gr. de formatge tipus Philadelphia light
15 gr. de maizena
Mitja culleradeta de vainilla líquida
65 gr. de nata per muntar

I per a la base:

10 galetes maria
40 gr. de mantega





Per començar:
  • Has de fer la base, triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa. Si no ho has fet mai, mira-t'ho aquí que t'ho explico amb fotos. Ho col·locaràs a la base del motllo i el motllo el posaràs a la nevera un mínim de 15 minuts.
T'ha de quedar així, veus?


  • Munta la nata sense arribar a punt de neu. És molt fàcil i ràpid, eh? Si no saps com fer-ho, clica aquí que ho veuràs pas a pas. Reserva-la a la nevera fins que la necessitis.




Per continuar:
  • Bat l'ou amb el sucre fins que la barreja sigui ben esponjosa.


  • Afegeix-hi el formatge i la vainilla líquida. Barreja-ho molt bé, fins que sembli una crema fina. No t'hi ha de quedar cap grumoll. Encara que a la foto vegis que he fet servir l'amassadora, no et fa falta, eh? Qualsevol minipimer va bé.


  • Posa-hi la maizena passant-la per un sedàs i torna-ho a barrejar.


  • I ja només et falta incorporar-hi la nata muntada. Aixó sí que ho has de fer a mà, amb moviments suaus circulars de dalt a baix perquè la nata no et baixi. Una mica de paciència i et quedarà molt bé.




I cap al forn:
  • Tingues el forn calent a 180º. Col·loca la massa al motlle i cap al forn durant 45 minuts.
  • Passats els 45 minuts, abaixa la temperatura del forn fins a 170º, sense treure'n el pastís, i tingues el pastís dintre 15 minuts més. 
  • Com que cada forn és un món, passats els 15 minuts punxa el centre del pastís amb un escuradent i, si surt net, és que ja està cuit. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn. 
  • Apaga el forn i deixa que el pastís es refredi dintre, amb la porta mig oberta. Una hora, més o menys, abans de desemmotllar-lo damunt d'una reixeta. Així no se't trencarà.


  • I quan sigui fred ja te'l pots menjar!




Trucs:
  • Les galetes de la base poden ser maria, digestive o qualsevol altra que a tu t'agradi.
  • I el formatge no cal que sigui light, també pots fer servir el normal.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada