dimecres, 4 de maig del 2016

Cake de plàtans i nous

Ui, el cake de plàtan, que suau i que bo que és! El tens a la cuina i veuràs com tothom hi va fent viatges per tallar-se’n una llesqueta. Es conserva humit per dins durant uns quants dies... si hi arriba!





La història d'avui:


Una merla visita el jardí cada dia a la mateixa hora. Té el bec d'un taronja tan intens com intens és el negre de les seves plomes. Va fent saltirons d'aquí cap allà, picoteja enmig de l'herba, beu aigua d'algún racó on ha quedat enclotada però, quan em veu, se'n va. Jo crec que cada dia és la mateixa merla perquè cada vegada triga un segon més a emprendre el vol quan les nostres mirades s'encreuen. Potser algún dia entendrà que no té res a témer...




I la recepta:


El plàtan és ideal per als nens i per als esportistes perquè se sap que és una bona font d’energia vegetal i perquè aporta potassi que prevé l’aparició de contractures i de rampes. Llegia l’altre dia que també conté zinc, bo per als cabells, i que té més pectina que la poma. No ho sabia, la veritat. El que sí que ja fa temps que es va publicant és que no engreixa tant com la fama que té. Això sí que és una bona notícia per als qui ens agrada el plàtan!




Necessitaràs:

3 ous
225 gr de sucre
85 gr. de mantega, consistència de pomada
100 ml. de llet
225 gr de farina + 12 gr de llevat 
5 plàtans ben madurs
70 gr. de nous
Mitja culleradeta de canyella en pols 
Una llimona






Per començar:
  • Talla a rodanxes 2 plàtans i mulla-les amb suc de llimona perquè no s'ennegreixin mentre no les fas servir.


  • Trenca les nous a bocins mal tallats.




Per continuar:
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja tingui un color més claret i es vegi esponjosa. Ho pots fer amb el minipimer, amb l'amassadora o a mà, si tens prou energia!


  • Afegeix-hi la llet i la mantega. La mantega ha de ser tova com una pomada, o sigui que treu-la de la nevera amb temps o dóna-li un toc amb el microones. Ho bats perquè tot es barregi bé.
  • Incorpora-hi la farina, el llevat i la canyella en pols, tot al mateix temps, passant-ho per un sedàs, i ho tornes a batre fins que no hi quedi cap grumoll. T'ha de quedar una massa fina.


  • Ara tritura les rodanxes de plàtan que tenies reservades fins que et quedin com un puré. No passa res si t'hi queda algún trosset sense triturar.


  • Barreja el puré de plàtans amb la massa. Bat-ho una mica més perquè tot quedi ben integrat.
  • Ara talla a rodanxes els altres 3 plàtans i mulla'ls amb suc de llimona perquè no s'ennegreixin.



  • Posa les rodanxes de plàtan i les nous trencades dins de la massa i remena-ho a mà una mica fins que quedi ben barrejat.





I cap al forn:
  • Tingues el forn calent a 185º amb aire o a 195º sense aire.
  • Col·loca la massa en el motlle i cap al forn. Necessitarà de 35 a 40 minuts, segons forn i segons motlle. 
  • Per saber si el cake és cuit, punxa'l amb un escuradents i, si surt sec, ja està acabada la cocció. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn.



  • Treu-ho del forn i espera’t uns 5-10 minuts abans de desemmotllar perquè no se’t trenqui, desemmotlla-ho i deixa-ho refredar damunt d’una reixeta.

Feina feta!



Trucs:
  • Els plàtans, com més madurs siguin, millor: seran més dolços.
  • Compra les nous pelades per anar més depressa.
  • Si passats 30 minuts de forn veus que el cake s'està enrossint massa, sense treure'l del forn i sense cremar-te tu, posa-hi a sobre un bocí de paper d'alumini. 

Un altre dia pots fer:




Cercles amb pinyons, molt fàcils





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada