dimecres, 27 d’abril del 2016

Pizza de mandonguilles i pebrot vermell

Pizza feta a casa, i de mandonguilles, genial! Passaràs una estona divertida preparant-la si t'ajuden els nens.




La història d'avui:

Des de la finestra veig un cargol solitari que es passeja sota la pluja. Sembla no tenir rumb però avança persistentment en la mateixa direcció. Traço una recta imaginària des d'on és i m'adono que el final del trajecte és el test de les hortènsies. Horror, se les vol menjar! Baixo disparada per fer-lo fora, però quan hi arribo el cargol ha desaparegut. No és enlloc. Ni al test de les hortènsies ni fora. No pot haver corregut tant! On s'ha ficat?




I la recepta:

Si compres les mandonguilles fetes, no tindràs gaire feina. Però si les vols fer tu, clica aquí i veuràs com es fan. No són gens difícils de fer però et farà falta més temps.


Necessitaràs:

Una planxa rectangular de pasta brisa
12 mandonguilles
1 pebrot vermell
1 ceba mitjana i 1 all petit
Un pot de tomàquet triturat de 500 gr.
Una fulla de llorer o una branca de julivert
Un sobre de 200 gr. de formatge ratllat 




Per començar:
  • Has de fregir lleugerament el pebrot en una paella amb oli calent. Fes-ho així: renta'l, treu-n'hi el mànec i les llavors, talla'l en tires amples i sofregeix-lo per totes dues cares, amb un pessic petit de sal.


  • Quan el pebrot sigui tebi, l'has de tallar en tires llargues. Fes servir les tisores de cuina o un ganivet ben esmolat.


  • Ara necessites reduir la mida de les mandonguilles que has comprat, que són una mica massa grosses per a la pizza. 
  • De cada mandonguilla fes-ne dues i amb les mans netes ves formant pilotetes més petites que sofregiràs en l'oli que t'ha sobrat del pebrot. Sofregir vol dir fregir lleugerament, només fins que les mandonguilles t'agafin color. No cal que es coguin per dintre. Ja s'acabaran de coure quan posis la pizza al forn.



Per continuar:
  • Ara treballaràs amb la ceba i el tomàquet per fer una salsa de tomàquet que després posaràs a la pizza, sota els altres ingredients.
  • Primer que res, afegeix una mica d'oli a la paella, si veus que te n'hi ha quedat poc. Ratlla la ceba i sofregeix-la a foc baix fins que es faci rossa. Remena-la de tant en tant.


  • Quan la ceba comenci a ser rossa, tira-hi l'all trinxat ben petitó. I quan l'all comenci a agafar color, posa-hi el tomàquet triturat amb un pols de sal. No cal que hi posis tot el pot sencer, amb tres quartes parts en tens prou. Al mateix temps posa-hi una fulla de llorer o una branqueta de julivert, el què tinguis. 


  • Sabràs que el tomàquet és cuït perquè es tornarà de color vermell amarronat.

I ja pots muntar la pizza:
  • Escampa una capa prima de tomàquet damunt de la base de la pizza, mirant que n'hi hagi a tot arreu més o menys igual. Una cullera et pot anar bé per fer-ho. 
  • Reparteix-hi les mandonguilles procurant que estiguin repartides de forma equidistant. Ja saps que sempre n'hi ha un que protesta perquè diu que en el seu troç hi ha més poc tall!


  • Escampa-hi el formatge ratllat pel damunt. Pots utilitzar el formatge que més t'agradi. En aquest cas, he fet servir barreja de gouda i cheddar.


  • I finalment, decora la pizza amb les tires de pebrot i una mica més de formatge, si veus que n'hi ha poc.



I cap al forn:
  • Escalfa el forn a 200º, escalfor dalt i baix, sense aire. I col·loca-hi la pizza damunt de la reixeta situada a mitja altura. L'hi has de tenir durant 12 minuts, aproximadament, segons forn. 
  • Aleshores comprova el punt de cuït de la base. Si t'agrada més cuita, deixa-la dintre del forn uns quants minuts més, vigilant. No et passis, que si se't crema ja no té remei!


Ui, què bona!!!

Truc:
  • Pots variar lleugerament el gust de la pizza canviant el tipus de formatge que utilitzes. Per exemple, pots fer servir formatge mozzarella, emmental, o una barreja de quatre formatges, etc.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada