dimecres, 13 d’abril del 2016

Farcellets de nocilla i avellanes

Ei, aquests farcellets són una monada, no trobes? Fàcils, ràpids de fer i amb el gust de la nocilla. Que bons!





La història d'avui:

Cada vegada que el veu amb la seva parella se li trenca el cor. Somriu i correspon a l’alegre salutació d’ell però per dintre sent una punxada molt forta. Només espera que arribi la classe de natació. Allí no hi és la parella i ell és més amable i atent amb ella que amb la resta de companyes. La seva millor amiga li diu que és igual d’amable amb ella que amb les altres, però està convençuda que s’equivoca. Creu que algun dia ell s’adonarà dels seus sentiments i la correspondrà obertament. 





I la recepta:

Com que compraràs feta la pasta per formar el farcellet, ho faràs super-ràpid. Aquesta pasta la trobaràs a qualsevol supermercat, generalment a les neveres on hi ha les pizzes o els iogurts.


Necessitaràs:

Un paquet de pasta per a crestes ("obleas" hi diu al paquet)
Una cullerada de nocilla per cada farcellet
2 avellanes torrades per cada farcellet
1 ou i 2 culleradetes de sucre





Per començar:
  • Agafa cada "oblea" amb el paper amb què vé embolicada i estén-la ben plana.


  • Posa al centre de cada rodona una cullerada de nocilla. No exageris amb la quantitat perquè després no podries tancar bé els farcellets.


  • Posa 2 avellanes al damunt de la nocilla, a cada rodona. N'hi pots posar més però recorda que després has de tancar el farcellet i, com més farcit tingui, més difícil serà.




Ara tancaràs els farcellets:
  • Mulla amb aigua mig centímetre de tot voltant del cercle de cada "oblea". Ho pots fer amb la punta del dit mullat, que és la mida que necessites. Hi ha poques eines tan versàtils com els dits, oi? Això ho fas per facilitar que el farcellet quedi ben tancat.
  • Agafa cada rodona, amb paper i tot, i posa-te-la dins del palmell de la mà. Tanca la mà i veuràs que el farcellet gairebé es tanca tot sol.


  • Amb l'altra mà acaba de tancar el farcellet. Com que li has mullat les vores, s'enganxarà molt fàcilment.


Veus? T'ha de quedar així


I cap al forn:
  • Posa paper de forn a la safata perquè no se t'hi enganxin els farcellets.
  • Bat l'ou amb dues culleradetes de sucre. Ben batut.
  • Pinta els farcellets amb l'ou batut i posa'ls al forn calent a 200º, amb aire, durant 12 minuts o fins que vegis que s'han tornat rossos. Vigila, eh? Si el teu forn no té aire, probablement necessitaran una estona més de forn.


  • Treu del forn immediatament els farcellets i deixa'ls refredar damunt d'una reixeta.



  • Es refreden molt depressa, així que ja pots començar a menjar-te'ls ara mateix, si vols!


Són bonics, eh?

Trucs:
  • La pasta de fer crestes es crema amb facilitat. Així que no et despistis quan tinguis els farcellets al forn. Un cop rossos, treu-los. Un minut més del compte i tindràs carbó...
  • Les avellanes torrades de Reus són les més bones però, si no en trobes, les altres també et faran servei.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada