dimecres, 2 de març del 2016

Crema de carbassó i porro

Només necessites carbassó, porro i patata per donar-li al teu cos un plat ple d'aliment saludable! I quin color més bonic que té, oi?






La història d'avui:

Li fan mal els peus des de fa més d'una hora i només són les set de la tarda. Encara falta molt per plegar. Es mira la cua de gent que espera per pagar i suspira. Mentre va passant mecànicament els articles per la lectora de la caixa pensa en la seva filla que avui compleix sis anys. Li ha promès que el proper diumenge faran una festa per celebrar l'aniversari, però l'ha deixat plorant a l'entrada de l'escola. La nena volia fer la festa avui.




I la recepta:

Avui faràs la crema de carbassó ben natural però, si vols, un altre dia hi pots incorporar crema de llet per enriquir-la. També és molt bona, més fina, pero això sí, tindrà més calories...


Per a 4 persones necessitaràs:

3 carbassons
1 patata grossa
1 porro d'uns 300 gr.
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre blanc





Per començar:
  • Pela i talla a troços més aviat petits la patata. Guarda els troços dins d'un recipient amb aigua perquè no se t'ennegreixin.


  • Renta bé i asseca els carbassons perquè els faràs servir amb pela. I talla'ls a daus.


  • Renta i talla a rodanxes el porro.




I a cuinar:
  • Posa el porro en una paella amb oli calent. L'oli que cobreixi el fons però sense formar cap piscina, eh?


  • Afegeix-hi immediatament els daus de carbassó i els daus de patata. 


  • Ho has de cuinar a foc molt baixet, tapat, perquè tot es vagi fent tou. Ves-ho remenant i recorda que no ha de fregir, només ha d'anar suant a foc ben baixet. Ei, sobretot que no es fregeixi! Si fregeix, quedarà bo però el color serà fosc.
  • Al cap d'uns 5 minuts ja veuràs que totes les verdures s'han anat estovant una mica. És el moment de posar-les en una olla. També l'oli que t'ha quedat a la paella. Tira-hi un pols de sal i ho cobreixes d'aigua. No exageris amb l'aigua. Només cobert. Fes-ho bullir fins que la patata sigui tendra.


  • Si ho fas en olla tradicional, seran uns 20-25 minuts, segons el tipus de patata. Si ho fas en olla ràpida, ha de bullir 5-6 minuts.

Per acabar:
  • Tritura tots els vegetals amb un minipimer o similar, amb una mica d'aigua de la cocció i un rajolí d'oli. Ves afegint-hi aigua de la cocció fins deixar la textura més o menys líquida, al teu gust.
  • Ara és el moment de tastar-ho, de corregir la sal i posar-hi el pebre blanc. Un altra estoneta més triturant i ja has acabat! Ho pots servir en plats o en gotets, com més t'agradi.


Veus els puntets verd més fosc? Aquest color de contrast 
l'hi dóna la pela del carbassó.


Trucs:
  • Si no tens un porro gros a casa, el pots substituir per dues cebes.
  • És important que el triturat sigui molt fi, sense grumolls.
  • Si no tens pebre blanc, posa-n'hi de negre. L'única diferència és que el pebre blanc "desapareix" visualment i el pebre negre es veu.
  • També pots fer la crema de carbassó afegint-hi 200 ml. de nata de cuinar en el moment de triturar o un formatget, especialment si n'ha de menjar l'esportista de casa. Alimenta més, la textura és més sedosa, però si tu comptes calories... potser no cal.
  • Guarda la crema de carbassó que et sobri a la nevera, tapada. Tindràs carmanyola per a un parell de dies!

Un altre dia pots fer:








2 comentaris:

  1. Enhorabona per la crema de carbassó i porrro..... agradat molt. Grácies per aquesta recepte sencilla i l'hora boniiiiiiiiissima

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, doncs si us agraden les cremetes, n'hi ha més al blog! Torna quan vulguis!

      Elimina