divendres, 18 de març del 2016

Cigrons amb tomàquet per a gent amb pressa

Trigaràs poquíssim a fer aquest plat, si compres els cigrons cuits. Fàcil i ràpid. Allò que deia la iaia, que cal alimentar-se bé... Ei, i amb poca feina!





La història d'avui:

S'ha entossudit a no llevar-se. Fa dies que diu que els llençols no la deixen sortir del llit i es queixa que li fa molt mal la ferida de la cama. Va caure de la manera més absurda, al bany, intentant recollir un paperet del terra. El metge d'urgència va dir que havia passat massa estona i ja no li podien cosir aquell tall tan gros. Ara ha d'esperar que cada dia vingui una infermera a desinfectar-l'hi. I no vol llevar-se. 




I la recepta:

La recepta d'avui és per a gent amb pressa, així que ho farem amb l'ajut d'ingredients que trobaràs al supermercat. Al teu convidat no cal que l'hi diguis que són de súper perquè no ho notarà!


Per a 2 persones necessitaràs: 

1 pot de cigrons cuits de 500 gr.
1 pot de tomàquet triturat de 500 gr. (tomàquet fregit no, eh?)
1 ceba, 1 gra d'all i una branca de julivert
Sal
Oli verge d'olives arbequines
2 gots d'aigua calenta


Per començar:
  • Ratlla la ceba i posa-la a la paella, amb oli calent i el foc mig-baix.


  • Quan la ceba sigui rossa, afegeix-hi l'all sense pelar, partit per la meitat. No es pela per evitar que es cremi. Remena-ho.
  • Al cap d'un minut aboca-hi el tomàquet triturat, un pols de sal i la branca de julivert ben rentat i eixugat. Ves-ho remenant de tant en tant perquè no s'enganxi.


  • Sabràs que el tomàquet és cuit perquè passa del color vermell intens a color vermell amarronat. Doncs quan vegis que el tomàquet és cuit, posa-hi els cigrons escorreguts i rentats. Remena-ho perquè tots els gustos s'integrin, amb compte de no trencar els cigrons. 


  • Ara posa-hi els dos gots d'aigua calenta, torna-ho a remenar amb compte i tapa-ho. 


  • Passats 10 minuts, tasta la sal. Si convé, n'hi afegeixes. Si veus que hi queda poca aigua, posa-n'hi un raig més. Poca aigua, eh? Deixa-ho un parell de minuts més al foc i ja estarà el plat acabat.


A taula, ràpid, que es refreda!

Truc:
  • Els cigrons amb tomàquet els pots guardar un dia o dos a la nevera. Són genials per endur-se'ls a la carmanyola l'endemà de cuits!
  • Fes més salsa de tomàquet de la que necessitis, aparta la que et sobri i congela-la. Et servirà per fer qualsevol plat que porti sofregit. Tot sigui per estalviar temps i feina!
  • Si allà on vius tu no trobes julivert, posa-hi una fulla de llorer o un pols d'orenga. O no hi posis cap herba...

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada