dimecres, 10 de febrer del 2016

Plum cake amb panses i taronja confitada

És prou compacte per poder-lo sucar a la llet o la xocolata sense que es desfaci i prou dolç per poder-te'l menjar sol. Tu esculls!





La història d'avui:

Ha fet dues voltes a l'illa de cases. Sent que la ira va disminuint, que es va calmant. Coneix molt bé aquesta sensació des que era petita, quan la seva mare li donava pallisses i havia d'ingressar a l'hospital... Avui la nena s'ha rebel·lat una altra vegada i ha contestat malament. Ella no vol ser agressiva amb la seva filla adolescent. Per això, quan sent que la ira puja, surt al carrer i camina.




I la recepta:

Si allà on vius tu no hi trobes oli, posa-hi la mateixa quantitat de mantega o de margarina, que hauràs deixat a temperatura ambient fins que sigui ben tova. També la pots posar al microones 10 segons, mirar, 10 segons més, mirar... No la cremis! Tampoc no ha d'arribar a ser líquida, només tova com una pomada.


Necessitaràs:

2 ous
270 gr. de sucre
300 gr. de farina
15 gr. de llevat en pols
1 iogurt de llimona
120 ml. d'oli verge d'olives arbequines

3 rodanxes de taronja confitada
40 gr. de panses de Corint
1 raig de vi dolç (mistela, xereç, moscatell...)
1 cullerada de sucre glacé


Per començar:
  • Talla a trocets les rodanxes de taronja confitada, que pots comprar feta o complicar-te la vida i fer-la tu... Si vols fer taronja confitada, clica aquí i veuràs com es fa.


  • Posa les panses a remullar amb el vi dolç.


  • Bat els ous amb el sucre fins que vegis que et queden ben escumosos i hagin augmentat el seu volum.



  • Afegeix-hi la farina tamisada i el llevat.



  • Posa-hi també el vi dolç que tenies amb les panses, perquè necessitaràs les panses escorregudes.
  • I barreja-ho bé. Pots fer servir el minipimer o l'amassadora, com he fet jo. Ja que la tinc... doncs que treballi!


  • Col·loca la massa en el motlle i hi reparteixes les panses escorregudes i els bocinets de taronja confitada.


  • Amb una forquilla o amb una espàtula les vas ensorrant una mica en la massa. No les ensorris massa perquè ja tendiran a baixar elles soles. Només cal que et quedin cobertes.

I cap el forn:
  • Posa el motlle al forn durant 40 minuts, a 180º, amb aire. Si no tens turbo, probablement necessitaràs 5 minuts més. Ja saps que segons el forn, i segons el motlle, pots necessitar uns minuts més o menys.
  • Punxa el centre del plum cake amb un escuradents. Si et surt sec, ja pots treure el pastís del forn. Si et surt mullat, vol dir que necessita uns minuts més de forn.
  • Espera't uns minuts a desemmotllar-lo, escampa-hi la cullerada de sucre glacé pel damunt i deixa'l refredar en una reixeta.



  • I aquí el tens. Esmorzar per a uns quants dies! O berenar amb els col·legues per a un dia sol...



Trucs:
  • Per tamisar la farina, l'únic que necessites és un colador normal i corrent. Fes passar la farina a través del colador i ja la tens tamisada.
  • Pots afegir-hi les fruites confitades que vulguis: cireres, meló, etc.

Un altre dia pots fer:












    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada