dijous, 25 de febrer del 2016

Orada al forn

L'orada té la carn blanca i és molt saborosa. Si la fas al forn amb patates és un plat únic molt complet!





La història d'avui:

Està morta de son. Falten pocs dies per als exàmens trimestrals i no aconsegueix arrodonir la part del treball que s'ha repartit amb els altres tres del grup. Hauria d'estar estudiant però, en canvi, s'està barallant amb el portàtil que avui va més lent que mai. O potser és el seu cervell que va a poc a poc? Fins a mitjanit encara l'hi han entrat whatsapps dels companys preguntant si demà portaria el treball acabat però ni tan sols ha contestat. No sap què dir... Va a la cuina i es fa un altre cafè per espantar la son. 




I la recepta:

Pots comprar una orada de ració per persona o bé comprar-ne una de ben grossa per a dues persones.

Si tens temps, fes servir tomàquets madurs naturals. Però si vas amb presses, compra un pot de tomàquet natural tallat en daus. Guanyaràs bastant de temps.


Per a dues persones necessitaràs:

2 orades de ració
1 ceba de Figueres grossa
2 tomàquets vermells, sense pell i tallats a daus
3 patates grosses
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre negre
Opcional: 1 llimona



Per començar:
  • Pela les patates, talla-les a rodanxes i ves-les col·locant en la safata que anirà al forn.


  • Talla la ceba a llenques primes i reparteix-les pel damunt de les patates.
  • Escampa-hi també els daus de tomàquet.


  • Posa-hi un bon raig d'oli, sal i pebre negre.
  • I torna a col·locar-hi una altra capa de patates, ceba, tomàquet i un rajolí d'oli pel damunt de tot.


  • Quan hagis completat la segona capa, poses la safata al forn calent a 220º, escalfor a dalt i a baix, durant 20 minuts. Ja veuràs que les patates es van fent toves.

Ara el peix:
  • Treu la safata del forn, preferentment sense cremar-te. Posa un pols de sal a les orades i les afegeixes a la safata, damunt de les patates.


  • I altra vegada cap al forn. A la mateixa temperatura, 220º, durant 20 minuts més. Cap a la meitat del temps, rega les orades amb una mica del suc de la safata.
  • Abans de treure la safata del forn, punxa una patata per veure si és cuita. El peix seguríssim que estarà cuit. Si veus que la patata encara és una mica dura, deixa la safata uns minuts més dintre del forn.

Trucs:
  • No deixis que la peixatera faci talls al llom de les orades. Pels talls s'escapa la substància del peix i perd una mica de gust. Si reacciones tard i t'hi fa els talls al llom, posa mitja rodanxa de llimona dins de cada tall abans de posar el peix al forn: a mi també m'ha passat alguna vegada, com pots veure...


  • Si fas servir l'orada congelada, ruixa-la amb suc de llimona.

Un altre dia pots fer:

Amanida amb maduixes, fàcil i ràpida de fer.


Arròs de muntanya, boníssim.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada