dimecres, 23 de desembre del 2015

Torró amb nata i nous

Si vols fer torrons casolans, el de nata i nous és ben fàcil de fer!





La història d'avui:

Han passat dos anys des de l'última vegada. Ell aleshores no tenia cap cabell blanc i ara, en canvi, en té un munt. Van tallant bocins petits de torró i es van posant al dia: parelles, exparelles, fills, feina... La tarda passa en un suspir, com sempre que s'està a gust. Les espelmes es van fonent malgrat que la conversa segueix viva. Tenen moltes coses de què parlar però s'ha fet fosc i ella se'n vol anar. Falten moltes coses per explicar. S'hauran de veure un altre dia!






I la recepta:

Aquest torró és millor preparar-lo quatre o cinc dies abans de ser consumit perquè guanya en sabor, Ei, però acabat de fer també és molt bo! 

De qualsevol manera, a l’hora d’organitzar-te, tingues en compte que ha de reposar un parell de dies perquè agafi consistència.




Necessitaràs:

150 gr. d’ametlla mòlta
70 ml. de nata líquida
1 beina de vainilla
125 gr. de sucre
60 ml. d’aigua mineral
1 cullerada de mel de taronger (opcional)
70 gr. de nous tallades a bocinets


Cobertura:

50 ml. de nata líquida
50 gr. de xocolata fondant tallada a trocets
15 gr. de mantega a temperatura ambient




Per començar:  
  • Fes escalfar els 70 ml. de nata líquida amb la beina de vainilla i les seves llavors (obre la beina de vainilla per la meitat amb un ganivet esmolat i rasca’n les llavoretes que té dintre). Quan comenci a bullir, aparta-ho del foc i ho deixes infusionar un quart d’hora. 


  • Després ho coles i ho aboques dins del bol de l’ametlla mòlta.
  • Posa l’aigua i el sucre al foc en un cassó petit, a foc baix, i ves-ho remenant fins que es formi un almíbar una mica espesset. Vigila perquè el sucre es pot caramelitzar i no ens interessa.


Veus? Ja està pràcticament a punt

  • Quan tinguis fet l’almíbar aboca'l dins del recipient on hi tenies l’ametlla mòlta. Posa-hi també la cullerada de mel de taronger i remena-ho bé. Ho pots fer a mà o amb una amassadora a velocitat mínima.
  • Afegeix-hi les nous tallades a bocinets i torna a remenar fins que la barreja sigui homogènia.


  • Folra amb paper cuisson el motlle i hi reparteixes la barreja procurant que quedi uniforme. T'anirà bé una espàtula per allisar-ne la superfície.


  • Ho poses a la nevera, tapat amb paper cuisson i amb un pes a sobre, durant 24-36 hores. Això ho fas perquè agafi consistència.


Ara en faràs la cobertura de xocolata:
  • Passades les 24-36 hores, poses els 50 ml. de nata líquida al foc. Quan arrenqui el bull, apagues el foc i hi poses la mantega, els trocets ben petitons de xocolata i ho vas remenant fins que estigui ben desfeta. Foc apagat, eh?


  • Abans no es refredi, banya la barra de torró amb la xocolata. Posa-la damunt d'una reixeta per fer-ho, que et facilitarà la feina.


  • Si vols, al cap d’uns cinc minuts hi pots fer un dibuix en forma d’ones amb una forquilla o amb una pinta de pastisseria, el què tinguis a mà. 


  • Deixa que la xocolata solidifiqui unes hores a la nevera i ja estarà llest! 




Trucs:

-   No cal que et compris cap motllo especial, si no vols. Un brick de llet buit, ben rentat, unes tisores i una mica de gràcia són suficients...

-    Si no trobes beines de vainilla, pots utilitzar una mica de canyella.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada