divendres, 30 d’octubre del 2015

Panellets de granet d'ametlla

Tenen forma de pilota de rugby, són boníssims i bonics. Va, anima't a fer-ne!






La història d'avui:

Arrossega la cadireta des del seu dormitori fins a la cuina. L’apropa als armaris i s’hi enfila. Vol veure què hi passsa allà dalt. Li dono un bocinet de massa i m’imita. Amb un posat de nen gran la remena entre les mans, la deixa damunt del marbre i la punxa amb el ditet. Em mira i riu feliç. El bebè gran ha fet el primer pas cap a la independència: ja no cal demanar que l’alcin, ell solet hi arriba!




I la recepta:

L'eina que més faràs servir per fer els panellets és la mà. Així que ja saps què toca: mans ben netes.

Ah, i així com la majoria de panellets són de forma esfèrica, els panellets de granet d'ametlla es fan amb forma de pilota de rugby!

Ei, com que el primer que has de fer és la "bola" de qualsevol panellet, mira't el post Panellets. Fes clic aquí i t'ho explico amb fotos i detalls. 




Necessitaràs per fer 12 panellets de granet d'ametlla:

75 gr. d'ametlla granet
1 ou + un pessic de sucre per pintar els panellets

Paper de forn






Primer que res: 



Ara toca decorar les boles de panellet:
  • Agafa la bola de panellet i dóna-li forma de pilota de rugby. Fàcil, eh? Només l'has de fer rodar entre les mans.


  • Bat l'ou amb el sucre i unes gotetes d'aigua mineral i barreja'n una cullerada amb els granets d'ametlla. No llencis la resta de l'ou, que et farà falta. 


  • Ara arrebossa cada panellet amb els granets d'ametlla. Fes rodolar la pilota de rugby pel damunt dels granets i prem una mica amb les mans perquè se t'hi enganxin. 


  • Finalment, recupera l'ou batut que t'ha sobrat i pinta els panellets amb l'ajut d'un pinzell, preferiblement de silicona.


  • Els vas col·locant en una safata coberta amb paper de forn. Que no es toquin els uns als altres. 
  • Posa'ls dins del forn calent, a 220º, fins que siguin rossos. Seran uns 7-8 minuts aproximadament, segons forn. Vigila molt, que no se't cremin!


  • Deixa'ls refredar una mica fora del forn abans de treure'ls de la safata. Compte, que si els treus calents se't podrien trencar!

Trucs:
  • Quan bats l'ou, hi poses les gotes d'aigua mineral perquè et faciliti el pintat dels panellets.
  • El forn l'has d'engegar amb escalfor a dalt i a baix. Posa-hi la safata una mica més amunt de la meitat de l'alçada. Ei, i vigila, eh? 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada