divendres, 18 de setembre del 2015

Sopa freda de síndria

Sí, sí, sopa de síndria! Super-fresca, plena de vitamines, genial per a l'estiu... I molt ràpida de fer!





La història d'avui:

Està entusiasmada. Relaxada i contenta, amb ganes de parlar. Entre rialles m’explica les vacances que ha fet a l’Atlàntic, amb activitats aquàtiques incloses. Diu que ja pensa a tornar-hi l’any proper perquè s’ho ha passat super-mega-bé... Super-mega-bé? Ui, hauries de veure com riu quan li pregunto directament a quí ha conegut!





I la recepta:

Recorda que estàs fent una sopa freda. Vol dir que li has de donar temps per tal que es refredi. Així que no la comencis a fer mitja hora abans de dinar, eh?


Necessitaràs per a dues persones:

4 tallades gruixudes de síndria, més o menys com les de la foto
1 tallada gruixuda de síndria per fer-ne boletes
1 llenca de pernil ibèric (uns 25 grs.)
140 ml. de nata de cuinar
Sal, pebre blanc
1 cullerada d’oli verge d’olives arbequines 
1 culleradeta de vinagre de Mòdena per persona




Primer que res:
  • Treu les llavors de les tallades de síndria i talla-la a bocins irregulars. El més entretgingut de la sopa de síndria és treure les llavors a la síndria. Encara que escullis una síndria de les que es venen “sense llavors”, en tenen. Més petites o més grosses, blanques o negres, petites o grans, però en tenen. La resta és molt fàcil!



I després:
  • Tritura els bocins de síndria amb el minipimer i afegeix-hi la nata de cuinar, l’oli, el vinagre i un pessic petit de sal i de pebre blanc. En tot cas, no hi posis tot el vinagre de cop, ni tota la sal, perquè així t’assegures no passar-te de mida...



  • Tasta-ho i, si creus que hi falta sal o pebre o vinagre, ho vas modificant de mica en mica, fins a deixar-ho al teu gust.
  • I cap a la nevera, almenys durant 2 hores. Ha de ser ben freda!


En el moment de servir la sopa freda de síndria:
  • Fes boletes de síndria i les hi poses en el moment de servir. No passa res si al cap d'un moment baixen. Guarda'n unes quantes per posar al centre de la taula i que cadascú se'n posi, si en vol més.


  • Talla el pernil en tires fines.


  • I les reparteixes damunt de la sopa freda de síndria just en el moment de servir, després de les boles. I ja està!




Trucs:
  • Pots servir la sopa freda de síndria només amb les boletes de síndria o només amb les tires de pernil. O amb totes dues coses. Això va al teu gust!
  • Escull una síndria ben madura: serà més gustosa.
  • Les boles de síndria es fan amb la cullera parisien però, si no en tens, una cullera de postres i una bona rotació amb el canell també t'anirà bé.
  • Com més bo sigui el pernil, millor... No cal que t'ho digui, oi?

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada