divendres, 4 de setembre del 2015

Amanida amb figues i pinyons

Les figues tenen una temporada molt curta, pràcticament només agost i setembre. Així que, vinga, cal aprofitar ara que n’hi ha moltes i bones! Aquesta amanida és super-ràpida de fer!







La història d’avui:

Repenjada a la finestra, la seva silueta es retalla contra el blau del mar. Va mirant alternativament el mòbil i el carrer. Ell la vé a buscar per primera vegada. Està nerviosa. S’ha canviat de roba tres vegades i no acaba d’estar satisfeta del resultat. Ha enviat una selfie a la seva millor amiga. Com em veus? Estàs genial, respon el whatsapp de l’amiga. I això la tranquil·litza una mica. Se sent l’espetec d’una moto davant de la casa. Somriu. Me’n vaig, diu alegrement. I surt disparada.





I la recepta:

Les figues blanques no van bé per fer amanida perquè són massa delicades. Necessites unes figues que siguin una mica més resistents. Les figues negres són més adequades, especialment les de coll de dama. 




Per a dues persones necessitaràs:

Una bossa de brots d’enciams rentats
4 figues de coll de dama
Uns quants pinyons
Mitja culleradeta petita de mantega
Oli verge d’olives arbequines
1 culleradeta petita de mel
Vinagre de Mòdena, sal


Per començar:
  • Renta les figues, asseca-les i talla-les a octaus.


  • Torra una mica els pinyons en una paella calenta amb la mantega. No els facis tots de cop perquè es cremen amb certa facilitat. Si els vas torrant en quantitats petites, assegures el resultat.





Ara fes la vinagreta:
  • Posa 2 cullerades soperes d’oli, 1 cullerada de vinagre de Mòdena, mitja culleradeta de mel i un pols de sal en un bol i remena-ho fins que tots els ingredients s’hagin integrat. O posa-ho en un potet, tapa'l i sacseja'l. Com te vagi millor!




Per acabar:
  • Posa els brots d’enciams als plats. Damunt hi reparteixes els pinyons i els talls de figa.
  • I ho amaneixes amb la vinagreta.


  • Si algú no vol o no pot menjar fruits secs, doncs no hi posis els pinyons a l’amanida. També és molt bona!




Trucs:
  • Pots substituir la mel per una punta de cullerada de mostassa.
  • Quan facis la vinagreta no hi posis de cop el vinagre. Ves-n’hi posant de mica en mica i tasta-ho. Així pots deixar la vinagreta al teu gust!

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada