dimecres, 13 de maig del 2015

Pollastre amb samfaina

Ara que ja fa calor, vé de gust un plat que faci estiu, que faci família. I què millor que un bon pollastre amb samfaina?





La història d'avui:

Els talls amb samfaina són d'aquells plats que necessiten una mica de temps per ser cuinats. No són plats ràpids perquè trinxar les hortalisses és entretingut i per això te'ls acabes menjant a casa la iaia, a casa la mama o a casa la sogra... I que bo que és sucar pa a la samfaina, uau!

Ah, però vé un dia en què canvies d'estatus i passes d'anar a menjar-te la samfaina a casa d'algú a que vinguin a casa els nois i noies estimats a menjar-se-la...! Que bé, quina il·lusió em fa, malgrat que sigui un plat entretingut.





I la recepta:

Sempre dic que, ja que m'hi poso, faré molta més samfaina de la que necessito i que la congelaré per a un altre dia, però és impossible: la que queda se l'enduen per a la carmanyola. Paciència!


Necessitaràs, per a 4 persones:

1 pollastre de 1,800 kg. aproximadament
Sal, pebre negre, pebre vermell
1 all i una ceba
1 pebrot vermell gros
2 carbassons i 2 albergínies
3-4 tomàquets madurs
1 fulla de llorer
Oli verge d'olives arbequines





Per començar:

Talla el pollastre a bocins si l'has comprat sencer, o fes que te l'hi tallin a la carnisseria. Renta'ls a raig d'aixeta.




Posa-hi sal, pebre negre i pebre vermell i ho fas enrossir en una paella amb oli ben calent.




No cal coure'l del tot perquè ja s'acabarà de coure amb la samfaina, només cal que agafi color per fora. Quan ja hagi agafat un color rosset, passa'l a una cassola.





I ara vé la segona part:
  • Ara neteja el pebrot, les albergínies i els carbassons i els talles a daus, ni grossos ni petits. 
  • Els tomàquets els peles i els talles també a daus. La ceba la talles a mitges llunes primes.




En la mateixa paella on havies enrossit el pollastre:
  • Posa-hi l'all sencer, fes-l'hi donar un parell de voltes i afegeix-hi la ceba i el pebrot, tot al mateix temps. Posa-hi un pols de sal i fes-ho coure, tapat i a foc mig, durant uns 3-4 minuts. 
  • Aleshores afegeix-hi els carbassons i un altre pols de sal. Remena-ho. També ho fas coure, tapat tot junt, uns altres 3-4 minuts.  
  • Posa-hi l'albergínia i el seu pols de sal. Torna a tapar la paella i que es cogui tot junt uns 4-5 minuts més.
  • I ja hi pots posar els daus de tomàquet, amb el corresponent pols de sal, i la fulla de llorer. Ho remenes i ho tornes a tapar. Que es cogui uns 3 minuts més.


Mira quina pinta ja té, eh?

  • Ei, ves-ho vigilant i ves-ho remenant amb suavitat, perquè ara se't podria enganxar. Seria una pena perquè la samfaina ja està gairebé acabada...!
  • Aboca la samfaina damunt del pollastre que tens a la cassola, tapa-la i deixa-ho fer xup-xup durant uns 5-10 minuts, segons el grossos que siguin els talls del pollastre. Ara el pollastre s'acabarà de coure conjuntament amb la samfaina, de la que n'incorporarà el gust. 



No et descuïdis de portar un bon pa a taula. Aquí s'hi suca molt de pa!


Truc:
  • Procura triar un pebrot de carn gruixuda, ben vermell. Com que són més dolços, fan més bona la samfaina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada