divendres, 10 d’abril del 2015

Pasta de full amb maduixes i crema

Aquestes postres agraden a tothom. Les maduixes són dolces i sucoses, la crema és fresqueta i la pasta de full es manté cruixent. Un bon final d’un dinar de diumenge! 





La història d'avui:

Per cert, saps que, fins fa alguns anys, a les maduixes se n’hi deien maduixots i la paraula “maduixa” es reservava només per a les maduixetes de bosc, aquelles tan petitones? Encara em recordo de la primera vegada que en vaig collir de salvatges, al mig d'un bosc al peu dels Pirineus... Vaig al·lucinar perquè jo només les havia vist en horts conreats!




I la recepta:

Aquestes postres són una mica entretingudes perquè has de fer la crema amb una mica d'anticipació, però són molt fàcils de fer.


Necessitaràs:
1 làmina de pasta de full de les que trobaràs a qualsevol súper
500 gr. maduixes
1 ou sencer batut

Per a la crema:
3 rovells d’ou (les clares no les necessitarem avui)
40 gr. maizena
500 ml. de llet
125 gr. de sucre
1 culleradeta de canyella
La pela d’una llimona


Primer que res faràs la crema:

Hauries de començar preparant la crema perquè l’hauràs d’utilitzar quan sigui freda. Pensa que necessita almenys un parell d’hores de nevera.

  • En un recipient posa els 3 rovells, la maizena i una mica menys de la meitat de la llet i ho bats fins que la barreja sigui ben fineta. Reserva-ho fins que ho necessitis.


  • En un altre recipient, posa al foc la resta de la llet amb el sucre, la culleradeta de canyella i la pela de llimona i ho fas bullir durant uns cinc minuts amb el foc baixet, remenant-ho. Deixa-ho reposar uns 10-15 minuts més perquè així incorporarà els aromes de llimona i canyella.


  • Ara ho coles i ho aboques dintre de l'altre recipient que havies reservat. Torna a posar-ho al foc baixet. Barreja-ho bé i remena-ho fins que la crema es vagi fent espessa, cosa de pocs minuts. Vigila de mantenir el foc baixet i d’anar-ho remenant contínuament perquè se’t podria cremar.
  • Deixa refredar la crema i guarda-la, tapada amb paper film, a la nevera, fins que sigui ben freda. 

Ara toca fer la base de pasta de full:
  • Recobreix un motlle poc profund amb la làmina de pasta de full i punxa amb una forquilla tota la làmina. 


  • Pinta-la amb l'ou batut i posa-ho al forn a 180º durant 10-15 minuts o fins que vegis que s’ha tornat rosseta. Per tal que no et pugi del centre, pots posar-hi un pes, per exemple un altre motlle o un grapat de cigrons o boles de ceràmica. 
  • Deixa-ho refredar damunt d’una reixeta.

Una estona abans de servir:
  • Col·loca la crema freda dins de la pasta de full i hi reparteixes pel damunt les maduixes netes i partides per la meitat.
Ja tens la feina feta!
  • Si vols, pots pintar les maduixes amb una mica d’almíbar perquè encara brillin més, però si les maduixes són fresques aquest pas te'l pots estalviar perfectament.



Truc:
  • Quan tapis la crema, procura que el paper film toqui directament la crema, així no et farà crosta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada