dimecres, 25 de març del 2015

Pastís de clares d'ou amb clementines i perles de xocolata

Quin perfum de mandarina que fa aquest pastís... No sé si em resistirè a encetar-lo abans que no arribin els altres!





La història d'avui:

Recordo la primera vegada que vaig veure un camp de mandarines. No sé si eren clementines o eren mandarines d’una altra mena, però l’espectacle era espaterrant. Sé que era prop de Castelló, que el cel era d’un blau intens i que les mandarines brillaven al sol. De lluny semblava com si algú s’hagués entretingut en guarnir els arbres amb boletes de colors. Segurament, vaig pensar, una d’aquestes era la poma d’or que Paris va oferir a Afrodita... O potser va ser una taronja?





I la recepta:

Aquesta recepta va molt bé per aprofitar les clares d’ou que t’han sobrat, per exemple quan has fet crema. La molla del pastís és tendra i esponjosa, gens pesada, i està ben perfumada de l’olor de les clementines.




Necessitaràs:

5 clares d'ou
1 ou sencer
200 gr. de sucre
135 gr. de mantega consistència pomada
150 gr. de farina + 10 gr. de llevat en pols
3 o 4 clementines senceres
Un grapat de perles de xocolata
Un pessic de sucre glace


Abans de començar:
  • Renta i pela les clementines. La polpa la separes en grillons i els tritures fins a reduir-ho a puré ben fi. Ho reserves fins que ho necessitis.


  • De la pela en treus completament la part blanca, perquè amarga, i la talles finament en juliana o en trocets petitons. 





Ara fes la massa:
  • Bat l’ou amb el sucre fins que dobli el volum. La barreja t'ha de quedar així, esponjada i de color claret.


  • Afegeix-hi el puré de clementines, la pell talladeta, la mantega, la farina passada per un sedàs i el llevat i ho barreges fins que la massa quedi uniforme, sense cap grumoll.
  • Posa-hi les perles de xocolata i remena-ho a mà perquè et quedin ben distribuïdes.

Ja et falta poc:
  • Ara, en un altre recipient, posa un pensament de sal a les 5 clares i munta-les a punt de neu. Si no saps com fer-ho, clica aquí i ho veuràs.


  • Les incorpores a la massa amb compte, barrejant a mà amb l’ajut d’unes varetes, amb moviments rotatoris de baix cap dalt. Et quedarà així, ho veus?



I cap al forn:
  • Aboca-ho dins d’un motlle i ho poses 35-40 minuts al forn, a 180º, o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti net.
  • Treu-ho del forn i deixa-ho uns minutets dins del motlle perquè no se’t trenqui en desemmotllar. 
  • Després el desemmotlles i el deixes refredar damunt d'una reixeta. Mira quin color més bonic que té! 

  • El pots servir així o bé l'hi escampes el sucre glace pel damunt, com veus en la foto del començament del post.
  • Veus quina textura més esponjosa que té? I el perfum de clementines es manté gràcies a que hi hem incorporat la pell que és on hi ha els olis essencials.


Ja et dic jo que aquest pastís se'l mengen en un tres i no res!

Truc:
  • La pell de les mandarines la pots ratllar, en lloc de tallar-la fineta, però procura que no t'hi vagi gens de la part blanca, perquè amarga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada