divendres, 13 de febrer del 2015

Pastís de poma i crema de formatge light

Oi que recorda l’aspecte d’una truita de patates? Doncs no ho és. Aquest pastís de poma és melós, dolç, amb molt de gust de poma i entra bé a qualsevol hora.






La història d'avui:

Amb la ma dreta envia whatsapps incansablement, a l’esquerra hi té una poma que es menja a mossegades, sense pelar, amb delit, a gust. Porta els auriculars posats i amb el cos segueix un ritme per a mi inaudible. Això sí que és utilitzar tots els sentits al mateix temps...! Seu damunt del seu llit, amb les cames plegades. De tant en tant, somriu. Notícies divertides? Un xicot que la convida a sortir? Alça un moment la vista, em veu a la porta de la seva habitació i em pica l’ullet. Sí, jo crec que el whatsapp era d’algun xicot.





I la recepta:

Aquest pastís el pots fer amb pomes golden o amb qualsevol poma que t’agradi. Això sí, tria les pomes com més madures millor, perquè seran molt més dolces.




Com que la crema de formatge és light, no cal sentir-se culpable per menjar-ne un bon tall... I és rapidíssim de fer!


Necessitaràs:

2 pomes golden
El suc de mitja llimona
2 ous
125 gr. de sucre
125 gr. de farina
8 gr. de llevat
250 crema de formatge light
100 ml d’oli verge d’olives arbequines 
1 culleradeta de canyella





Comencem: 
  • Pela i talla les pomes a rodanxes primes i ruixa-les amb el suc de la llimona per tal que no s’ennegreixin.


  • Bat tots junts la resta d’ingredients fins que vegis que la barreja és esponjosa.


  • Afegeix-hi les rodanxes de poma, remena-ho a mà perquè es reparteixin uniformement i aboca-ho al motlle.

I cap al forn:
  • Escampa unes cullerades de sucre pel damunt i posa el motlle dins del forn, a 180º, durant 30 minuts o fins que vegis que, en punxar-ho amb un escuradents, et surt net.


  • Deixa que el pastís de poma i crema de formatge light es refredi damunt d'una reixeta. 
  • I ja està acabat!

Trucs:
  • Si no tens por de les calories, pots substituir l'oli per 125 gr. de mantega. Només has de procurar que, quan la facis servir, tingui consistència de pomada (un moment de microones o treure-la una bona estona abans de la nevera).

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada