dijous, 22 de gener del 2015

Bròculi amb mongetes blanques

Tornes corrents de la feina, per variar. Has plegat tard perquè ha sortit aquella urgència d'últim minut que s'havia de resoldre perquè, si no, el món s'acabava... No et preocupis, el bròculi amb mongetes es fa en un quart d'hora!





La història d'avui:

Ja fa dies que va mormolant en veu baixa però en to de rondinar. El marit se la mira des de darrera del diari i no gosa interrompre perquè no sap de què va tot allò. A migdia ella esclata amb uns quants "no hi ha dret, home" i acaba per recitar la llista de familiars que s'estan accidentant de la manera més inesperada. Dona, a tu i a mi no ens ha passat res, diu ell fluixet. Vols dir que a tu no t'ha passat res -diu en to aspre- però quan surto de la feina a mi em toca anar a ca la tieta i a casa ma cunyada a portar la compra i a ajudar en el que puc perquè totes dues estan amb una cama avariada. Ell es torna a refugiar darrere del diari...




I la recepta:

L'única cosa que empipa d'aquest plat és l'olor que deixa a la cuina i que s'escampa per tota la casa però la llimona ens ajudarà a fi que no es noti tant.


Necessitaràs per a 2-3 persones:

1 bròculi
1 pot de mongetes cuites de 1/2 kg.
Oli verge d'olives arbequines
Mitja llimona
Sal

Es fa així:
  • Renta el bròculi, treu-n'hi la major part del tronxo i separa'l en dues o tres parts. Ja saps que està format per un conjunt de flors, així que intenta no trencar-les massa. 
  • Sala'l i posa'l al foc en una olla amb aigua calenta i la mitja llimona. Si tens olla ràpida o bé olla de pressió, encara aniràs més depressa perquè en 5 minuts estarà cuit.

Quan el bròculi sigui cuit, obre el pot de mongetes cuites, renta-les al raig d'aixeta, escórre-les i aboca-les dins de l'olla.



  • Fes-l'hi arrencar el bull cosa d'un minut o dos. Ja ho pots escórrer.
  • I ja està! Ràpid i fàcil, oi que sí?

Serveix les flors de bròculi senceretes amb les mongetes pel damunt i rega-ho amb un bon raig d'oli.




Trucs:
  • La diferència entre bròculi i bròquil és el color. El bròculi és verd fosc i el bròquil és verd claret. Escull un bròculi ben atapeït, que tingui un color verd intens.
  • Utilitzar mongetes cuites de pot facilita la feina però, si no tens pressa, també les podries coure tu.
  • Si no tens llimona, substitueix-la per un bon raig de vinagre. També ajuda a treure l'olor.


Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada