divendres, 6 de febrer del 2015

Amanida amb formatge fos i nous

Una amanida super-ràpida i resultona. La faràs en un moment!




Aquesta amanida és un bon recurs per complementar un segon plat potent. Saps aquells segons plats que t'atipen molt però que sembla que falta alguna cosa per ser un dinar complet? Doncs això vull dir.

Ei, o per sopar un dia que no tens gana. O que no tens ganes de cuinar, que també passa de tant en tant...


Necessitaràs:

Una bossa d'enciams variats, d'aquests que ja vénen rentats
Un grapat de nous pelades
Una rodanxa de formatge de cabra per persona
Vinagreta: Oli, sal i vinagre de Mòdena



Fes-ho així:
  • Reparteix els enciams en els plats. Escampa-hi unes quantes nous, senceres o trencades a trossos grossos. 


  • I just un moment abans de servir-ho, posa el formatge a la planxa, a foc viu, primer d'una cara i després de l'altra. Quan agafi color, ja està fet. No és gaire estona, ja ho veuràs.
  • Treu-lo i col·loca'l damunt de tot dels enciams. Pots posar-hi la rodanxa sencera o completament desfeta, com he fet jo.

La vinagreta:
  • Fes una vinagreta senzilla barrejant oli, sal i vinagre de Mòdena. O, encara més ràpid, posa les setrilleres a taula i que cadascú s'ho amaneixi al seu gust.



Una amanida fàcil, ràpida i resultona!


Truc:
  • Si no saps quàntes nous posar, calcula'n quatre o cinc per plat.
  • Si no tens clar les mides de la vinagreta, compta aproximadament una cullerada sopera d'oli per cap, mitja cullerada de postres de vinagre per cap i una punteta de cullerada de postres de sal per cap. Quan ho hagis barrejat tot, tasta-ho i modifica-ho al teu gust.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada