dimecres, 4 de febrer del 2015

Trena de full amb poma i panses

Mira quina trena més vistosa. No la trobes xula? Doncs imagina't com la trobaran tots quan la posis damunt la taula. L'has fet tu?, diran amb cara de sorpresa...




La història d'avui:

Temps era temps, totes les nenes portàvem trenes per anar a l'escola. Als mestres ja els anava bé perquè d'aquesta manera, amb els cabells recollits, semblàvem menys salvatges del que en realitat èrem. A nosaltres també, perquè així ens les podiem estirar les unes a les altres... I una bona estirada fa mal, eh? Vol dir que t'ho havies de rumiar abans de començar una baralla!





I la recepta:

Ja veus a les fotos que hi ha dues presentacions possibles, per allò de variar...

En qualsevol cas, els ingredients són els mateixos, a excepció dels granets d'ametlla, que en una presentació en porta i en l'altra no.


Necessitaràs:

1 làmina de pasta de full
2 pomes mitjanes
El suc d’una llimona petita
Una culleradeta de canyella
1 rovell d’ou
Un pessic de sucre
Un grapat de panses
Mig gotet de vi dolç
Granets d’ametlla (optatiu)


Abans de res:
  • Posa a remullar les panses amb el vi dolç, pela i talla les pomes a mitges llunes i ruixa-les amb el suc de la llimona perquè no s'ennegreixin.


  • No cal que hi posis gaire vi, les panses ja s'emborratxaran totes soles...!

























Ara treballaràs la pasta:

Estèn la làmina de pasta de full damunt del mateix paper vegetal amb què vé embolicada, que et quedi ben plana.
  • Mentalment divideix en tres parts la làmina i fes-li els talls laterals amb un ganivet ben esmolat, com veus a la foto. Recorda que la part central no ha de tenir cap tall.
  • I ves-hi col·locant les rodanxes de poma a la part central, tan ben col·locades com puguis perquè si estan ben posades tancaràs millor la trena. 



Reparteix les panses pel damunt de la poma i escampa-hi la culleradeta de canyella i un pessic de sucre, quantitat al teu gust. 
  • Si ja ho has fet, ja pots començar a fer la trena. 


  • Has de creuar una tira de la dreta damunt d'una tira de l'esquerra començant per un extrem i acabant per l'altre, procurant que tota la poma quedi ben tapada.


  • Veus? T'ha de quedar així un cop hagis acabat de fer la trena. 



  • Pinta-la pel damunt amb rovell d’ou barrejat amb una culleradeta de sucre, que no regalimi però que quedin ben pintats tots els racons, perquè l'ou és el que li farà agafar un bon color.


  • Ara ja la podries posar al forn, però també hi pots escampar uns quants granets d’ametlla pel damunt. O bé un dia ho fas d'una manera i un altre ho fas de l'altra.

I cap al forn:

Apa, amb el mateix paper vegetal, cap al forn a 180º fins que sigui rossa. Si el forn té turbo, necessitaràs uns 20 minuts. Si no, seran aproximadament 30-40 minuts.
  • Deixa-la refredar damunt d'una reixeta.
Amb granet d'ametlla et queda així i sense granet et queda com a la foto del començament del post. Avui triomfes!



Trucs:
  • Si en lloc de panses hi poses prunes tallades a bocinets, també funciona molt bé. I si no t'agraden les panses ni les prunes, doncs no n'hi posis, que la poma sola també és molt bona!
  • Quan pintis la trena amb ou, utilitza preferentment un pinzell de silicona.

Amb pasta de full també pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada