dimarts, 27 de gener del 2015

Púding de pomes

Aquesta recepta de púding amb pomes és fàcil de fer, té un gust molt dolcet i perfumat i et permet aprofitar les pastes que hagin sobrat de dies anteriors. Què més vols, oi?

    



La història d'avui:

Avui he reciclat algunes magdalenes i croisantets petits que rodaven per la cuina i el resultat ha estat boníssim. El púding se sol menjar fred, després d’haver reposat unes horetes en el frigorífic, però si els de casa en senten l’olor mentre el cuines, t'asseguro que no tindrà temps ni d’arribar-hi...!




I la recepta:

Pots fer servir el tipus de poma que més t'agradi però les pomes golden són dolcetes i van molt bé per fer pastissos.


Necessitaràs:

300 gr. de restes de croisants o magdalenes
400 ml. de llet 
1 llimona
1 rajolí d’anís (o el suc de mitja llimona, al teu gust)
1 culleradeta de canyella en pols
4 ous
150 gr. de sucre
2 pomes golden grosses
1 motlle allargat




Per començar:
  • Fes bullir la llet amb la pela de llimona i la culleradeta de canyella. 


  • Tan bon punt com arrenqui a bullir, aparta-la del foc i deixa-la reposar 10-15 minuts perquè s’infusioni bé dels aromes de llimona i canyella.

Mentrestant:
  • Esmicola els croisantets i les magdalenes en un bol i tira-hi el rajolí d’anís. Afegeix-hi la llet infusionada colada, remena-ho i deixa-ho reposar uns minuts.
  • Quan ja hagi reposat, ja hi pots posar una poma a bocinets. Tritura-ho una mica i hi afegeixes 3 ous i el sucre, ho continues triturant fins que el resultat sigui ben finet i aboques la massa en un motlle allargat.

La decoració: 
  • Ara pela i talla a mitges llunes l’altra poma i ruixa-les amb el suc de la llimona perquè no s’ennegreixin.


  • Ves col·locant les mitges llunes de poma damunt de tot de la massa, ben ordenadetes, hi escampes una mica de sucre pel damunt i les pintes amb l'altre ou batut.

I ara cap al forn:
  • Ja ho pots enfornar al bany Maria, a 200º durant 45 minuts o fins que, en punxar-ho amb un escuradents, et surti net. Si no saps com es fa el bany Maria, clica aquí que t'ho explico.




Trucs: 
  • L’alcohol de l’anís s’evapora per efecte de la cocció però, si no n’hi vols posar, el pots substituir pel suc de mitja llimona.
  • Com més madures siguin les pomes, més dolç el resultat.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada