dimecres, 21 de gener del 2015

Cake de xocolata i crema de formatge

La xocolata té la propietat d’alegrar-nos el dia i, d’ençà que sabem que conté antioxidants, ja no sentim ni remordiments de menjar-ne! Ja ho veuràs, un bocí d’aquest cake per esmorzar i no et farà tanta mandra posar-te en marxa...






La història d'avui:

Va assegut en un vagó del metro, al costat de la seva dona, tots dos adormits. Té la panxa grossa i les mans robustes, plegades damunt del pit. No és gaire alt. Reparteix la seva humanitat entre el seu seient i el del seu costat. El cap li penja d’un costat a l’altre, al ritme suau del vaivé del metro. Porta una roba corrent de color indeterminat, entre gris i verd oliva, amb una armilla d’aquelles de punt que duen els senyors de certa edat. 

De tant en tant obre els ulls, només mig oberts, no canvia de postura ni mou un múscul de la cara, es deu assegurar que no ha passat de llarg de la seva parada. Torna a aclucar els ulls i així ho va fent fins que arriba a la seva destinació. Dóna un cop de colze a la dona –no intercanvien ni una paraula-, fan tots dos cara d’avorrits. S’aixequen i se’n van. Buf, potser menjar un cake de xocolata els faria reaccionar...






I la recepta:

Si no tens un motlle allargat, també ho pots fer amb un de rectangular.


Necessitaràs:

3 ous
200 gr. de sucre
250 gr. de crema de formatge desnatada
220 gr. de farina
2 cullerades soperes ben plenes de nesquik
100 ml. d’oli verge d'olives arbequines
10 gr.de llevat royal
Un motlle allargat


En un recipient hi fas la massa:
  • Separa els rovells de les clares i reserva les clares, que també les utilitzaràs. 
  • Bat els rovells amb el sucre, amb les barnilles o amb la batedora elèctrica amb l'accessori de barnilles, fins que la barreja agafi un color claret i es posi esponjosa.


  • Afegeix-hi la crema de formatge i l’oli i continua batent fins que la massa quedi ben integrada.

En un altre recipient:
  • Barreja la farina amb les 2 cullerades de nesquik i el llevat i tamisa-ho bé mentre ho vas afegint a la massa (ho pots fer amb l’ajut d’un colador gran).


  • Continua batent amb les barnilles fins que estigui tot ben barrejat, sense cap grumoll.
  • Ara fes pujar les clares a punt de neu. Si no saps com fer-ho, clica aquí i ho veuràs.


  • Les afegeixes a la massa, a mà, amb moviments rotatoris de dalt a baix, amb molt de compte que no s’abaixin.
  • Deixa reposar la massa a la nevera un mínim d’una hora. 


I ara cap el forn:
  • Enforna-ho a 200º durant 5 minuts, abaixa la temperatura a 180º i deixa-ho coure durant uns 20 minuts més.
  • Comprova el punt de cuit amb un escuradents. Punxa'n el centre i t'ha de sortir net. Si no t'hi surt, deixa el pastís uns minuts més dins del forn.
  • Deixa'l refredar damunt d'una reixeta.


  • I ja ho saps: tallat a llesques per menjar sol o per sucar a la llet... Que poc que durarà!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada