dimecres, 28 de gener del 2015

Pa de pessic de xocolata fàcil

Fixa't que alt que surt aquest pa de pessic i que fàcil és de fer! 






La història d'avui:

No tenen més d'onze anys i van parlant del menjar i dels restaurants que més els agraden mentre tornen cap a casa de l'escola. Japonès, diu l'un, italià diu l'altre, a mi els plats xinesos i brasilers diu el tercer. Tot el que els agrada és exòtic? No, quan van concretant surten els macarrons, les pizzes i la xocolata. Ja m'estranyava...!





I la recepta:

Molt fàcil i ràpid de fer. Ja ho veuràs!


Necessitaràs:

2 ous
200 gr. de sucre
110 ml. d'oli verge d'olives arbequines
125 ml. de llet
150 gr. de farina
50 gr. de nesquik o colacao
10 gr. de llevat
Mitja tasseta d'anís (opcional)
Motlle de 15 cm. de diàmetre



Doncs ja pots fer la massa:   
  • Bat els ous amb el sucre, l'oli i la llet.


  • En un altre recipient barreja la farina, el llevat, el nesquik o el colacao i ho afegeixes a la mescla anterior passant-ho per un sedàs. 


  • Afegeix-hi també l'anís, si t'hi agrada. 
  • Bat-ho bé fins que no t'hi quedi cap grumoll.



Has vist com t'ha de quedar? Les bombolles faran que el pa de pessic de xocolata resulti més esponjós.


I ara cap el forn:
  • Només et falta col·locar la massa dins del motlle i posar-ho al forn, a 180º amb ventilació, durant 35-40 minuts segons forn, o fins que en punxar-ho al mig amb un escuradents et surti sec.
  • Treu-lo del forn i espera't uns minuts a desemmotllar-lo perquè no se’t trenqui. Deixa’l refredar damunt d’una reixeta.
Si vols, escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt, que sempre queda més afavorit. I ja està!




Trucs:
  • Si el motlle que fas servir no és de silicona, unta'l amb una mica d'oli i escampa-hi un pols de farina perquè després ho desemmotllaràs amb més facilitat. 
  • Si és de vidre o metàl·lic, el millor és folrar-lo amb paper vegetal però, si no en tens, també el pots untar amb una mica d'oli i escampar-hi un pols de farina.
  • Si el teu forn no té ventilació, hauràs de coure el pa de pessic de xocolata uns 10 minuts més.
  • Pots substituir l'oli per mantega... però engreixa més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada