dimecres, 14 de gener del 2015

Bany Maria, com es fa?

El bany Maria només és una forma de cocció. Ei, gens complicada, eh?




Es pot fer servir per cuinar un púding al forn, per fer confitura, per fer conserva, per desfer xocolata... i per moltes més coses. Ara t'ho explico.


Necessitaràs:

2 recipients, un de més gran que l'altre.
Aigua calenta de l'aixeta


Com es fa?

Els recipients és igual que siguin rodons o quadrats. Només cal que el petit hi càpiga dins del gran. 




  • Doncs mira, en el recipient de mida més petita hi tens el menjar que vols cuinar, per exemple la massa d'un púding o troços de xocolata que vols desfer. I en el gran hi poses tres dits d'aigua calenta.


  • Ara col·loca el recipient petit dins del gran. Si els poses al forn, el de sota pot ser de vidre o de metall.


  • Si els poses al foc directe, el de sota ha de ser de metall. 



Només has de respectar una regla: l'aigua del recipient gran, quan bulli, no ha d'entrar dins del recipient petit. No n'hi ha d'entrar ni un esquitx. 
  • Per tant, l'aigua que posis al recipient gran no ha d'arribar a dalt de tot del recipient petit, sinó que només ha de cobrir-ne més o menys la meitat. 

I per coure-ho:
  • Has de mantenir tots dos recipients al forn o al foc, segons t'indiqui cada recepta, durant el temps que la recepta recomani. I ja està!
Fàcil, fàcil, oi?


Exemples:













2 comentaris:

  1. y laigua a de vullir o nomes cal que estigui calenta, diguem 70 graus

    ResponElimina
  2. Sí, sí, l'aigua ha de bullir, fluixet, però ha de bullir. És a dir, l'aigua ha de fer bombolletes. Però recorda que les bombolles que farà l'aigua quan bulli no han d'entrar mai dins del recipient petit.

    ResponElimina